Пато: Искам да се превърна в легенда за Милан


Н. Гавазов

Пато: Искам да се превърна в легенда за Милан

Алешандре Пато даде да се разбере, че той е готов да остане в италианския гранд Милан до края на кариерата си. Както е известно, бразилецът помогна на „росонерите" да спечелят Скудетото през този сезон и се превърна в неизменна част от основния състав на шампионите. Той заяви, че възнамерява да спечели още трофеи с червено-черната фланелка, включително и турнира Шампионска лига.

"Искам да се превърна в основен играч в историята на Милан, един символ, една легенда, един от онези печеливши играчи, които са напуснали с големи спомени и трофеи. Да играя в Милан е една сбъдната моя мечта. Нямам никакво намерение да напусна клуба и моето желание е да остана тук за толкова дълго време, колкото е възможно. Искам да играя за Милан, докато ръководството не се откаже от мен", цитира Football Italia думите на Пато.

"Когато дойдох тук през 2008 година, аз започнах да тренирам заедно с играчи, които са идоли за мен, като Роналдо и Паоло Малдини. По онова време имаше седем бразилци в Милан, така че бе лесно да се интегрирам. Бързо станах част от най-успешният отбор в света", заяви бразилският нападател, който е роден през 1989 година.

"Не мога да отрека, че съм особено щастлив за спечелването шампионата, защото това е нещо, което се очакваше още с идването ми тук. Сега искам да продължим да печелим, защото победата в Серия А е нищо друго освен началото на поредица от триумфи. Всички искаме италианската Суперкупа, Серия А и Шампионската лига. Бих искал също така да играят един ден на Световното клубно първенство и аз ще направя всичко по силите си, за да го постигнем", допълва Пато.

 

  Сподели
99