Ювентус ще обърне Емполи


Н. Гавазов

Ювентус ще обърне Емполи

Емполи – Ювентус

Стадион: "Карпо Кастелани", Емполи

Дата: 03.09.2023 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Джовани Айролди

Ювентус ще гостува на Емполи в мач от третия кръг на Серия А и ще се опита да се оттегли на международната пауза с победа.

Тосканци от своя страна едва ли споделят намеренията на именития си съперник, тъй като хората на Паоло Санети все още търсят своите първи точки в Лигата. Емполи претърпя домакинска загуба от Верона на старта на кампанията, а миналата седмица получи два безответни гола при гостуването си на Монца. В добавка, тимът отстъпи на Читадела в Купата на Италия и така тосканци вече имат три официални поражения.

Ювентус започна отлично – с класически успех на гости на Удинезе, давайки ясна заявка за намеренията си през този сезон. Това обаче продължи до миналата седмица, когато "бианконерите" играха безобразно срещу Болоня у дома. Хората на Макси Алегри не само, че бяха догонващи в резултата, но отправиха сам три удара срещу вратата на съперника, което е повече от необичайно за торинци, особено с оглед на това кой е съперник.

Домакините са без Каприле, който е аут до октомври, а наетият от Милан Даниел Малдини е с мускулен проблем. Войчех Шчесни от Юве не е напълно възстановен, така че Матиа Перин ще замести поляка. Матиа Де Шильо е с дълговременна травма и няма да играе.

Като цяло "бианконерите"  доминират в този сблъсък с 19 победи, 3 равенства и 4 поражения в последните 26 срещи с Емполи. Но Ювентус имаше много неприятно преживяване при предишното си гостуване на Емполи, когато претърпя съкрушителна загуба с 4:1 през май. Сега обаче картината е много по-различна с оглед на това, че в края на миналия сезон стана ясно, че торинци няма как да попаднат в Шампионска лига. Препоръката ни е да се доверим на гостите, като резултат 1:0 в тяхна полза изглежда напълно реалистичен.

Прогноза: Емполи – Ювентус 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Масимилиано Алегри)
 
Перин
   
Данило
Бремер
Сандро
Уеа
Фаджули
Локатели
Рабио
Камбиасо
Влахович
Киеза
Капуто
Джиаси
Балданзи
Канцелери
Марин
Хаас
Какасе
Луперто
Исмаили
Ебуехи
   
Перисан
 
Емполи (Паоло Санети)

Обоснована прогноза: Емполи - Ювентус 0:1

  Сподели
292