Рома - Милан: Гостите са по-близо до победата


Н. Гавазов

Рома - Милан: Гостите са по-близо до победата

Рома - Милан
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 01.09.2023 г.
Час: 21:45 ч.
Съдия: Антонио Папуано

Рома и Милан ще се сблъскат в първото дерби от кампанията на Серия А 2023/24 в петък вечер на "Стадио Олимпико".

Двата колектива ще влязат в мача в напълно противоположни настроения. Рома имаше кошмарен старт на сезона, като спечели само една точка от първите два мача срещу непретенциозни отбори като Салернитана и Верона. "Вълците" за малко да загубят домакинството си срещу южняците, но гол на Белоти доведе резултата до 2:2. Вратарят Руи Патрисио имаше още едно ужасно представяне миналата събота, когато допусна два гола от три удара към вратата, като получи най-слабите оценки сред всички играчи на Рома на "Стадио Марк'Антонио Бентегоди". Ако броим предсезонните прояви, римляните са допуснали поне два гола в четири от последните пет мача това лято, включително сблъсъците срещу Фарензе и Тулуза.

Милан оглавява таблицата за клаисране с две победи и шест отбелязани гола в първите две срещи от кампанията. Френското дуо Майк Менян и Оливие Жиру играха своята за победата с 2:0 в Болоня за началото на сезона. А новото попълнение Кристиан Пулишич също вкара при дебюта си и отбеляза още един при разгрома с 4:1 над Торино миналия уикенд. Американският национал стана едва петият играч в историята на Милан, който отбелязва в първите си два мача в лигата за клуба. Милан, заедно с Наполи, Верона и Интер, са четирите тима с максимален брой точки, но росонерите изглеждат най-впечатляващи, като се има предвид начинът на техния успех.

Рома ще бъде без Пауло Дибала , след като аржентинският нападател получи травма на бедрото във Верона миналия уикенд. Лявото крило Никола Залевски получи сътресение в същия мач и се очаква да не е на разположение, така че Леонардо Спинацола може да се завърне тук. Санчес игра само 26 минути с фланелката на Рома, но отново е в лазарета. Азмун пристигна контузен от Байер Леверкузен и се присъедини към Абрахам и Мараш Кумбула, които и двамата са аут за дълго време. Лукаку не е имал никаква игрова практика, така че е малко вероятно да бъде хвърлен в дълбокия край от самото начало тук.

Исмаел Бенасер е единственият отсъстващ от Милан, тъй като алжирецът ще отсъства заради проблем с коляното до края на международната пауза. Тази контузия, съчетана с напускането на Сандро Тонали , обаче не се усети, благодарение на отличната форма на наскоро пристигналите Рубен Лофтъс-Чийк и Тиджани Рейндерс в халфовата линия.


Рома порази мрежата в 20 от предишните си 21 домакински мача, освен това столичани вкараха три или повече гола в девет от последните си 10 двубоя. Милан обаче започна блестящо и не е губил от Рома от октомври 2019 година. Ако трябва да посочим победил в тази среща, то гостите са най-близо до този статут. Иначе равенството изглежда най-вероятно в дербито.

Прогноза: Рома - Милан 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Майнян
   
Калабриа
Тиав
Томори
Хернандес
Лофтъс-Чийк
Крунич
Рейндерс
Пулишич
Жиру
Леао
Белоти
Солбакен
Спинацола
Ауар
Кристанте
Пелегрини
Кристенсен
Йоренте
Смолинг
Манчини
   
Патрисио
 
Рома (Жозе Моуриньо)

Обоснована прогноза: Рома - Милан 1:2

  Сподели
330