Интер ще пречупи Каляри


Н. Гавазов

Интер ще пречупи Каляри

Каляри - Интер

Стадион: "Унипол Домус", Каляри

Дата: 28.08.2023 г.

Час: 21:30

Съдия: Михаел Фабри

Каляри и Интер ще затворят програмата на втория кръг на Серия А. Сардинци имат само една победа в последните си 11 двубоя срещу миланци, като загуби девет срещи, така че фаворитът е ясен. От друга страна островитяните са ентусиазирани от завръщането си в Обетованата земя и ще се опитат да вгорчат живота на гранда на модерния си и симпатичен стадион. Трудно ли ще е това пътуване за Интер до красивата Сардиния или гостите са изправени пред лесен мач? Това ще стане ясно по-късно, когато прохладата на вечерта се настани на "Унипол Домус", а морският бриз от Средиземно море се усеща по-добре.

Треньорът-ветеран Клаудио Раниери – който имаше кратък, но неуспешен период като наставник на Интер преди повече от десетилетие – пристигна по средата на миналия сезон и поведе "рособлу" обратно към елита чрез драматичните плейофи на Серия B, осигурявайки си завръщане в първенството само 12 месеца след изпадането. След като първият им официален мач за 2023-24 г. доведе до победа над Палермо в а Купата на Италия по-рано този месец, сардинци пътуваха до Торино за стартовия мач от лигата миналата седмица. Хората на Раниери отправиха само два удара към вратата на "биковете" и не впечатлиха в атака, но пък успяха да удържат нулевото равенство, което е по-важно, защото печеленето на такива точки е ключът към оцеляването в елита.

Интер изигра първия си официален мач след загубения финал в Шампионска лига през миналата седмица, когато прие съседите си от Монца. Някои от феновете на миланци с тревога очакваха двубоя след раздялата с Шкриняр, Онана, Джеко, Лукаку и Брозович, на които не бяха намерени адекватни заместници, но "нерадзурите" отлично проведоха срещата и спечелиха с 2:0, като Лаутаро Мартинес записа дубъл. Интересното е, че много специалисти сочат Интер като главен фаворит за завоюване на Скудетото и вероятно има резон в това, след като тимът спечели два трофея през миналата кампания и за малко не стъпи на европейския връх.

Домакините са без Лападула, Рог и Манкосу. Интересно ще бъде да наблюдаваме ветеранът Леонардо Паволети, който има три гола срещу шестте домакинства на Интер, включително и победното попадение през март 2019 година. Гостите са без Франческо Ачерби, така, че Стефан де Врей ще го замести.

Въпреки всичките си проблеми на трансферния пазар, Интер разполага с достатъчно огнева мощ, с която много тимове от Серия А могат да се конкурират. Да, вероятно домакините няма да загубят главите си и да се хвърлят в безразсъдни атаки, освен това трибуните ще подкрепят своите, а също така островитяните ще са ентусиазирани от добрия си старт, но всичко това няма да е достатъчно срещу именития съперник.

Очакванията са Интер да срещне яростна съпротива от страна на съперника си, но все пак да спечели мача.

Прогноза: Каляри - Интер 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Зомер
   
Дармиан
Де Врий
Бастони
Дъмфрис
Барела
Чалханоглу
Мхитарян
Димарко
Тюрам
Мартинес
Лувумбо
Ористанио
Нандес
Аци
Макумбо
Сулемана
Запа
Оберт
Досена
Колдания
   
Радунович
 
Каляри (Клаудио Раниери )

Обоснована прогноза: Каляри - Интер 0:1

  Сподели
271