Ювентус няма да сгреши срещу Болоня


Н. Гавазов

Ювентус няма да сгреши срещу Болоня

Ювентус - Болоня

Стадион: "Алианц", Торино

Дата: 27.08.2023 г.

Час: 19:30

Съдия: Марко ди Бельо

Ювентус посреща Болоня в мач от втория кръг на Серия А.

"Бианконерите" се провалиха през миналата кампания - заради отнетите точки и няколко препъвания - но точно торинци оставиха най-добро впечатление в деня на откриването на новия сезон в Серия А. Хората на Масимилиано Алегри повалиха Удинезе с три попадения през първото полувреме, като Федерико Киеза и Душан Влахович комбинираха чудесно за първите два гола на "Стадио Фриули", докато Адриен Рабио постави крайния резултат в добавеното време на първото полувреме. След това гостите намалиха темпото, контролираха събитията и не допуснаха изненади.

Болоня отново се промени през лятото. Например, "рособлу" загубиха Марко Арнаутович, който замина за Интер. Надеждите на местните фенове са свързани с Тиаго Мота, класирал отбора си в горната половина на таблицата, но дали специалистът ще се радва на успешен сезон с настоящия си състав - тепърва ще разберем. Иначе Болоня започна с поражение 2:0 на гости на Милан, като прави впечатление, че тимът от Емилия - Романя не направи почти нищо в атака, за да застраши вратата на съперника си.

Очаква се Макс Алегри да назове същите стартови 11 от мача с Удинезе, като Душан Влахович и Федерико Киеза отново са двойки отпред. Болоня е може би любимият съперник на Киеза в Серия А, тъй като той отбеляза шест гола в лигата срещу тях до момента, включително единствения си хеттрик. Последното завръщане на Пол Погба от контузия може да започне с поява от пейката, а единственият отсъстващ е Матиа Де Шилиьо.

Междувременно вратарят на Болоня Лукаш Скорупски трябва да направи своя 250-ти мач в Серия А в неделя, превръщайки се във втория полски играч, постигнал такъв крайъгълен камък през този век, след Пьотр Зилински (336). Защитникът Адама Сумаоро е аут поради контузия в коляното, а гамбийският нападател Муса Бароу е под въпрос за пътуването до Торино. Така Джошуа Зиркзее трябва да води нападението на гостите, макар че има и опция със Сидни ван Хоойдонк.

Ювентус е фаворит в мача. Традицията сочи, че торинци имат 19 победи и 5 равенства в 25 домакинства на Болоня, като последния успех на гостите тук е от 2011 г. когато настоящият спортен директор Марко ди Вайо оформи дубъл. "Рособлу" изглежда много беззъб, докато "бианконерите" впечатлиха с организацията си и огневата мощ.

Победа с 3:0 е във възможностите на Ювентус, а гол на Киеза само може да увеличи евентуалната печалба от залога.

Прогноза: Ювентус - Болоня 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Болоня (Тиаго Мота)
 
Скорупски
   
Пош
Букема
Лукуми
Ликогианис
Моро
Домингес
Орсолини
Фъргюсън
Аебишер
Зиркзее
Киеза
Влахович
Камбиасо
Рабио
Локатели
Фаджули
Уеа
Сандро
Бремер
Данило
   
Шчесни
 
Ювентус (Макси Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Болоня 3:0

  Сподели
261