Морати: Във време сме, когато правим труден избор


Н. Гавазов

Морати: Във време сме, когато правим труден избор

Президентът на Интер Масимо Морати прекара целия вчерашен ден в своята вила във Форте дей Марми, курорта Версалия, където обаче бе „заловен" от журналисти на Sky Sport 24, от които не успя да се измъкне и в крайна сметка бе принуден, буквално на прага на жилището си да даде импровизирано интервю:

- Президенте, кажете ни кога феновете на „нерадзурите" ще научат името на треньора?
- Мисля, че все още имаме време, за да направим толкова труден за Интер избор. Това е важно решение и не се взема за един уикенд. Ние вече ви дадохме достатъчно информация, така че можете да разберете нашата ориентация.
- Техническият директор Марко Бранка заяви, че Боаш е изваден от списъка на кандидатите. Михайлович също отпадна окончателно или не? Има ли все още шанс, че той може да стане старши треньор на клуба?
- Както казах по-рано, ние няма да обсъждаме варианти с треньори, които вече са "заети"от други клубове. Има много други треньори, които са "свободни". Така че, ние сме нетърпеливи да разгледаме други кандидатури.
- В списъкът на тези кандидати влизат ли Роси и Гасперини?
- Да, в него фигурират и двамата. Въпреки това, фактът, че те са италианци не ги прави по- предпочитани. Ние избираме треньорите според таланта им, а не според националността.
- Роси и Гасперини са родени в един ден с Моуриньо. Това е добър знак за вас?
- (Усмихва се) Може би е добър знак, не зная.
- А какво мислите за другите - Спалети, Хидинк и Капело, какви са техните възможности? И кой ви е любим от тях?
- Както казах по-рано, аз ще се срещна със своя щаб и ще поговорим. Само тогава мога да правя заключения. Фаворит има винаги, обаче, има хиляди различни условия, които определят кой ще бъде фаворит. Поради това е твърде рано да говорим за това.
- Какво ще кажете на феновете на „нерадзурите" относно коментариите на агента на Лусио?
- Агентите винаги се опитват да осигурят на клиентите си възможно най-добър договор. В коментариите му виждам единствено това и нищо повече.

 

  Сподели
101