Амаури и Юве победиха Милан в 6-голов трилър


А. Франгов

Амаури и Юве победиха Милан в 6-голов трилър

В дербито на Серия "А", Ювентус подчини Милан с 4:2 на ст."Деле Алпи" в Торино. Бразилецът Амаури отбеляза два гола за "старата госпожа", а вечната легенда Дел Пиеро и Киелини вкараха другите два за така важната победа на Юве. За Милан точни бяха Пато и Амброзини. Зрителите на стадиона и по телевизионните екрани се насладиха на невероятен спектакъл белязан не само с 6 гола, но и с много красива и динамична игра от двата тима.

Така след победата Юве остава в играта за титлата и се доближи до лидерът Интер, като разликата между двата тима е 6 точки. С тази загуба "росонерите" се свлякоха на четвъртото място във временното класиране, като отстъпват на третия Наполи само по голова разлика.

Двата тима започнаха динамично мача, с непрестанни атаки към двете врати. В 16-та минута Марек Янкуловски фаулира Алесандро Дел Пиеро в наказателното поле, и легендата на Ювентус реализира от бялата точка за 1:0. Две минути след това гостите изпуснаха да изравнат резултата. Зеедорф цетрира добре, но Масимо Амброзини пропусна да вкара на празна врата.  Последва и нов пропуск за Милан. Пирло изпълни перфектно пряк свободен удар, но Манингер изби. Все пак в 31-та минута Александър Манингер остана безпомощен. Роналдиньо и Каладзе развиха перфектно атаката за Милан, топката попадна в младокът Алешандре Пато, който не сгреши - 1:1.

Три минути по-късно голмайсторът Дел Пиеро центрира добре на главата на Киелини, който без проблеми я насочи в мрежата на Абиати. Минути преди края на първото полувреме Амаури вкара първия си гол в мача. След центриране от Де Целие, бразилецът елегантно засече с глава за 3:1.

Второто полувреме започна като първото, и десет минути след началото му Амброзини върна Милан в играта. Той стреля красиво от границата на наказателното поле и рикошет в защитник на Юве направи Манингер безпомощен.

В 65-та минута Джанлука Дзамброта остави "росонерите" с човек по-малко, след като получи втори жълт картон за груб фаул срещу противников играч. Това до голяма степен предопредели изхода на срещата, като Ювентус стигна и до четвърто попадение четири минути по-късно чрез Амаури. Сисоко асистира на бившата звезда на Палермо, който си поведе с глава и препарира Кристиян Абиати.

Все пак Милан се опитваха да застрашат вратата на Ювентус, но Индзаги и Антонини пропуснаха да намалят предимството на "черно-белите". Алесандро Дел Пиеро пък нацели страничната греда малко преди края.

ЮВЕНТУС - МИЛАН 4:2 (3:1)
1:0 Дел Пиеро (16) д.
1:1 Пато (31)
2:1 Киелини (34)
3:1 Амаури (41)
3:2 Амброзини (56)
4:2 Амаури (69)

ЮВЕНТУС: А.Манингер; Григера, Мелберг, Киелини, Молинаро; Маркиони, Сисоко (88 - Занети), Маркизио, Недвед (30 - Де Челие); Амаури (90 - Якуинта), Дел Пиеро
Старши треньор: Клаудио Раниери

МИЛАН: К.Абиати; Дзамброта, Малдини, Каладзе, Янкуловски; Амброзини (74 - Антонини), Емерсон (46 - Шевченко), Пирло; Зеедорф, Роналдиньо; Пато (75 - Индзаги)
Старши треньор: Карло Анчелоти

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Мелберг (Ювентус); Дзамброта, Емерсон (Милан)
ЧЕРВЕН КАРТОН: Дзамброта (65 мин., Милан)
СЪДИЯ: Рицоли
СТАДИОН: "Деле Алпи", Торино

АСПАРУХ ФРАНГОВ

  Сподели
245