Бивш треньор на Ювентус може да оглави Интер


Н. Гавазов

Бивш треньор на Ювентус може да оглави Интер

Джан Пиеро Гасперини е най-новото име, което се свързва с треньорския пост на Интер, съобщава новината Football Italia. Както е известно, досегашният наставник на световния клубен шампион Леонардо, по всичко изглежда, че ще напусне Милано и ще се премести на работа в ПСЖ, където по неофициална информация ще заеме длъжността спортен директор на френския клуб.

Президентът на италианският гранд Масимо Морати е в усилено търсене на заместник на бразилският специалист и вече разговаря с Марсело Биелса, който последно бе начело на националния тим на Чили по време на Мондиал 2010, но аржентинският специалист е отказал да дойде и да работи в Италия.

След като отпадна и варианта с треньора на Порто Андре Вилаш Боаш, Гасперини, който навремето водеше младежкия отбор на Ювентус, а до ноември 2010 Дженоа, се превърна във фаворит за старши-треньор на Интер. Морати вече се е срещнал с президента на „грифоните" Енрико Прециози, с когото е разговарял относно качествата на специалиста и се очаква до няколко дни да бъде взето решение.

 

  Сподели
85