Алегри: Това без съмнение е аномален сезон


Н. Гавазов

Алегри: Това без съмнение е аномален сезон

Старши -треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри след загубата в мача от 36-ия кръг на италианското първенство с Емполи (1:4) говори за отнемане на 10 точки от клуба.

"Не трябва да търсим алиби или оправдания, защото ние сме Ювентус, свикнали сме да печелим или поне да се борим за победа. Сега имаме да изиграем още два мача. В момента всичко, което можем да направим, е да останем спокойни и да приемем поражението. Преди мача събрахме 69 точки и бяхме втори в класирането.

Дори и след 10 точки наказание с днешната победа, щяхме да имаме шанс да се състезаваме с Милан за класиране в Шампионска лига. За съжаление всичко се обърка. Не мога да виня момчетата. Ситуацията не бе лесна. Следващите няколко дни също няма да са лесни, защото отпаднахме от Лига Европа, а след това получихме новината за новото наказание 10 минути преди началото. В рамките на три месеца очилата ни бяха взети и върнати. Това не е извинение, но това без съмнение е аномален сезон за нас и въпреки всичко това отборът спечели 69 точки“, заяви Алегри.

  Сподели
165