Наполи взе дербито с Интер, Лацио с важна победа в битката за ШЛ


FUTBOL-TV

Наполи взе дербито с Интер, Лацио с важна победа в битката за ШЛ

Макар и вече да стана шампион, Наполи победи Интер с 3:1 в 36-ия кръг. Така южняците завързаха битката за втората позиция. Наполи се възползва от численото си предимство и в 67-ата минута поведе с попадение на Замбо Ангиса. Той вкара страхотно воле след пас на Зиелински.

Иначе много преди това - домакините реагираха яростно на съдийско решение, в което не последва втори жълт картон за Роберто Галярдини заради спъване отзад на Хвича Кварацхелия – в 23-ата минута, само четири след като получи първия си жълт картон. Но изгонването на въпросния футболист не му се размина и той пое към съблекалнята в 41-ата, след като направи закъснял фаул срещу Замбо-Ангиса. 

Интер все пак намери сили да стигне до равенството в 82-ата минута, когато Ромелу Лукаку се вмъкна между централните бранители на домакините и отблизо беше точен за 1:1.

Само три минути по-късно обаче капитанът на "партенопеите" Джовани Ди Лоренцо хвърли взриви стадиона със страхотно изпълнение от дистанция, което върна преднината на неаполитанци.

В добавеното време на срещата пък Джанлука Гаетано беше точен за Наполи, за да оформи крайното 3:1.

В подреждането Наполи отдавна е недостижим на върха, докато загубата остави Интер на 3-то място с 66 точки на само две пред 5-ия Милан, което обещава сериозна борба до края на сезона за топ 4.

В друг интересен мач от кръга - Лацио надви с 1:0 като гост Удинезе и направи огромна крачка към класиране в Шампионската лига. Тимът на Маурицио Сари стигна до трите точки с попадение от дузпа на Чиро Имобиле в 61-ата минута и е трети в Серия А два кръга преди края на сезона. След седмица "бианкочелестите" посрещат затъналия Кремонезе и при победа ще са сигурни за мястото си в топ 4.

  Сподели
252