Бонучи окачва обувките догодина


Н. Гавазов

Бонучи окачва обувките догодина

Защитникът на Ювентус Леонардо Бонучи даде да се разбере, че планира да прекрати професионалната си футболна кариера догодина.

"Когато спра да играя следващата година, ерата на защитата, италианският стил на защита, ще приключи. Да си наравно с най-великите е повод за гордост. И се надявам, че в бъдеще много защитници, като Барези, Малдини, Неста, Канаваро, ще ни смятат за идоли.

Тогава ще означава, че сме постигнали много и сме дали много на тази игра. Играейки футбол като дете, мечтаете един ден да облечете фланелката на Ювентус. Да направиш това 500 пъти означава да влезеш в историята на клуба. И това е невероятно.

Тези 12 години бяха като живот в сън и това дете все още живее в мен, което винаги бе щастливо да излиза на терена и да следва мечтата си“, заяви Бонучи пред YouTube канала на Ювентус .

Леонардо Бонучи игра за Ювентус от 2010 до 2017 г. и от 2018 г. до днес. С торинския клуб той спечели осем пъти шампионата на Италия, а като част от националния отбор стана европейски шампион през 2020 г.

  Сподели
278