Конте може да оглави Милан при уволнение на Пиоли


Н. Гавазов

 Конте може да оглави Милан при уволнение на Пиоли

В края на сезона Милан може да уволни старши треньора Стефано Пиоли, като собственикът на "росонерите" Джери Кардинале планира да покани друг специалист, твърди Sport Italia.

Твърди се, че причината за това решение са не само спортните провали през този сезон (поражения в Суперкупата и Купата на Италия, трудности в Серия А), но и методите на треньора. Босът на Милан не оцени отношението към закупените миналото лято играчи. Вранкс и Адли получиха много малко шансове, докато Ориги и Де Кетеларе влизаха на терена обикновено само като резерви. В същото време отсъствието на някои лидери, Тео Ернандес, Рафаел Леао или Оливие Жиру, лиши "росонерите" от възможността да се борят наравно с всеки противник.

Преди няколко месеца клубът реши да удължи договора на Пиоли до 30 юни 2025 г., така че изглежда странно клубът да се раздели с треньора, който спечели лигата миналата година и стигна до полуфиналите на Шампионската лига този сезон. Също така това може да навреди на хазната на клуба. Като основен аргумент журналистът на италианското издание все пак цитира желанието на Кардинале да види Конте като треньор, който остава свободен след оттеглянето си от Тотнъм и според слуховете копнее да се върне в Италия, където направи име с Ювентус и Интер.

  Сподели
235