Специя - Милан: Тежък мач и за двата отбора


Н. Гавазов

Специя - Милан: Тежък мач и за двата отбора

Специя - Милан

Стадион: "Алберто Пико", Ла Специя

Дата: 13.05.2023 г.

Час: 19:00 ч.

Съдия: Даниеле Довери

Специя посреща Милан в мач от 35-я кръг на Серия А.

Амбициите на лигурци да предотвратят изпадането претърпяха огромен удар миналата събота, когато хората на Леонардо Семпличи загубиха с 2:0 като гост на Кремонезе. Специя вече е без победа в осем поредни мача от Серия А и спечели само една точка в предишните пет мача в лигата. Последното поражение беше особено болезнено, тъй като дойде от конкурента Кремонезе, който вече е с единия крак във второто ниво.

За да станат нещата още по-зле за Специя, сега лигурци ще трябва да се изправят срещу миналогодишния шампион Милан, който също се нуждае от точки в стремежа си към попадане в челната четворка. Единственото положително за домакините е, че този мач идва точно по средата на полуфиналните срещи на "росонерите" от Шампионска лига срещу Интер Милано.

Милан е в поредица от седем мача без загуба в Серия А, но от друга страна миланци подаряват точки всяка седмица - отборът е само с три победи от седем мача. Резервите на Милан са далече от желаното, а това затруднява ротациите, което се оказва сериозен проблем за отбора. Стефано Пиоли със сигурност ще завърти стартовите си 11 за този мач, а как ще се отрази това на гостите - ще разберем тази вечер. Иначе Милан е пети с 61  точки, на 2 пункта от четвъртия Интер и на 4 от Лацио, който проведе своя мач от кръга. Т.е., ако Милан победи, тимът ще се доближи на точка от "бианкочелести".

Домакините са без контузените Холм, Моутиньо, Малдини, Зовко и Бек, както и без наказания Агудело. Милан не може да разчита на контузените Бенасер и Ибрахимович, а Тиав е дисквалициран заради натрупани картони.

Тежък мач и за двата тима. Тежък за домакините, които се изправят срещу по-класен съперник, но тежък и за гостите, които със сигурност ще излязат с експериментален състав. В светлината на това препоръчваме използването на поне два знака, а нашата прогноза се основава единствено на статистиката - 4 победи за Милан и 2 равенства в 6 двубоя между тези съперници.

Прогноза: Специя - Милан 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Майнян
   
Калабриа
Габиа
Калулу
Хернандес
Крунич
Вранч
Месиас
Кателаере
Ребич
Ориги
Гиаса
Нзола
Верде
Бурабиа
Еспозито
Екдал
Река
Николау
Ампаду
Амиан
   
Драговски
 
Специя (Леонардо Семпличи)

Обоснована прогноза: Специя - Милан 0:1

  Сподели
312