Мексес: Сбъднах детската си мечта


Н. Гавазов

Мексес: Сбъднах детската си мечта

Новото попълнение на италианския шампион Милан Филип Мексес разказа за своя преход в лагера на „росорените". Както е известно, френският бранител премина на „Сан Сиро" със свободен трансфер, веднага след като договорът му с Рома изтече. В интервю за официалният сайт на клуба, 29-годишният играч сподели, че като играч на Милан е сбъднал една своя детска мечта.

„Да играя за Милан ми беше мечта още от моето детство, защото това е най-богатият откъм трофеи клуб в света и аз съм щастлив да стана част от него, както би бил щастлив всеки един футболист в света. Не искам да избирам между Скудетото и Шампионска лига, просто желая да вдигам повече купи над главата си. В Рим прекарах седем незабравими години, запознах се с Италия, оставих там приятели, но сега обръщам друга страница в своя живот, този път с фланелката на Милан", заяви Мексес.

„Франческо Тоти - това е моят идол и ако не беше той, сега нямаше да се окажа тук. Лошото е, че ще се наложи да го пазя в срещите си между нас, но тук сега са Ибрахимович и Пато, с които нямам търпение да се запозная отблизо", допълва французинът.

 

  Сподели
108