Милан ще прекърши Кремонезе


Н. Гавазов

Милан ще прекърши Кремонезе

Милан - Кремонезе

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 03.05.2023 г.

Час: 22:00

Съдия: Лука Пайрето

Милан и  Кремонезе се срещат в мач от 33-ти кръг на Серия А.

Действащият шампион удължи серията си без загуба във всички състезания до седем срещи, след като направи 1:1 като гост срещу Рома миналия уикенд – това бе третото им равенство в последните им четири мача. Така отборът на Стефано Пиоли, който е на прага да предаде титлата си на Наполи, изпадна от челната четворка и е на пето място в таблицата, макар и отстъпвайки на Интер само по голова разлика. Впрочем, толкова точки има и Рома. Сега Милан се готви за три последователни домакински мача, като тази серия ще завърши с градския съперник в полуфиналите на Шампионска лига.

Кремонезе е много симпатичен отбор, но е на път да напусне елита след поредица лоши резултати през първата част на сезона. "Гриджоросите" влизат в днешния двубой с две победи, две загуби и равенство от последните пет мача. Равенството обаче дойде точно срещу конкурента Верона в миналия кръг, което остави колектива на Давиде Балардини на 19-та позиция и на седем точки от спасителния бряг. Онтересното е, че Кремонезе събра 10 точки като гост и толкова като домакин през сезона.

Централният защитник на Милан Фикайо Томори е наказан, след като получи петия си жълт картон срещу Рома, а Алесандро Флоренци , Златан Ибрахимович и Томазо Побега са в лазарета. Отсъствието на Томори може да доведе до това Малик Тиау, Пиер Калулу или Матео Габиа да започнат в защита заедно със Симон Кяер. Що се отнася до Кремонезе, Куалиата е наказан след червения си картон миналия уикенд, докато Марко Бенаси и Франк Цаджут отново ще пропуснат поради контузия. Влад Чиричес се завърна в състава за мача срещу Верона, след като се възстанови от контузия и може да започне като централен защитник заедно с Йохан Васкес и Лука Лочошвили.

    -  Кремонезе и Милан направиха нулево равенство през първия полусезон в мач, игран през ноември миналата година в Кремона.

  -   Милан има перфектен рекорд от четири победи в четири домакински сблъсъка срещу Кремонезе и 15:3 голова разлика в периода.

-    Милан вкара единадесет гола в последните три сблъсъка с Кремонезе, включително нулевото равенство през този сезон.

Милан няма друг избор освен да търси победата срещу отбор, който няма никакви аргументи. Гостите са в депресивно състояние и едва ли ще успеят успешно да се противопоставят на съперника си както го направиха през есента.

Прогноза: Милан - Кремонезе 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Кремонезе (Давиде Балардини)
 
Карнесеки
   
Ферари
Васкес
Лошочвили
Серникола
Кастанети
Мейте
Валери
Бонаиуто
Окереке
Десерс
Ориги
Диас
Кетелаере
Саелемаекерс
Бенасер
Астер
Хернандес
Тиау
Касале
Калабриа
   
Майнян
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Кремонезе 2:0

  Сподели
285