Интер ще се препъне срещу Верона


Н. Гавазов

Интер ще се препъне срещу Верона

Верона - Интер

Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди"", Верона

Дата: 03.05.2023 г.

Час: 22:00

Съдия: Даниеле Орсато

Верона посреща Интер в мач от 33-я кръг на Серия А. Изключително интересен мач се очертава на "Бентегоди" с оглед на амбициите и отчаянието на съперниците за достойно представяне.

Хората на Марко Дзаферони влизат в двубоя със серия от две победи и две равенства в последните си четири мача, което подпомогна тима в борбата му за оцеляване. В този период веронци спечелиха двете си домакинства и направиха равен на гости на Наполи, а през уикенда изпуснаха трите точки при пътуването до Кремона. В крайна сметка "мастифите" събраха 27 точки, колкото има 17-я Специя и на 4 пункта от 16-я Лече - а само преди месец ситуацията изглеждаше безнадеждна.

Интер, който се класира за полуфиналите на Шампионска лига след равенство с Бенфика, записа три последователни успеха за първи път от февруари. Победите дойдоха на гости на Емполи и срещу Лацио у дома, което върна "нерадзурите" в битката за място в топ 4 - сега миланци са четвърти, с равен брой точки с Милан и Рома, и с три по-малко от третия Ювентус. Третият успех бе срещу "бианконерите", което позволи на тима да се класира за финала в Купата на Италия, където ще срещне Фиорентина.

Домаините са без контузените Хенри, Хръстич и Ласаня, но добрата новина е, че Марко Фараони се завръща от наказание. Симоне Индзаги не може да разчита на Робен Гонсес и Милан Шкриняр. Вероятно Федерико Димарко ще започне отляво, а Франческо Ачерби ще бъде на пейката.

- Интер доминира в този мач с 20 победи и 4 равенства в 24 сблъсъка срещу Верона.

 - "Нерадзурите" спечелиха осем и завършиха наравно три от предишните единадесет мача като гост срещу Верона.

 -  Интер спечели всяка от предишните четири срещи с Верона, като допусна само един гол в процеса.

"Желязна" статистика, която сякаш предопределя изхода на срещата. От друга страна обаче Дзафарони укрепи тима след турбуленцията, свързана с напускането на Игор Тудор и сега веронци са трудни за побеждаване. В добавка, "мастифите" ще имат подкрепата на публиката, което ще е изпитание за техния съперник.

Да, победата на Интер изглежда много вероятно, но и равенството не бива да се изключва.

Прогноза: Верона  - Интер 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Онана
   
Д'Амбросио
Де Врий
Бастони
Дъмфрис
Барела
Брозович
Чалханоглу
Димарко
Джеко
Мартинес
Гайч
Дуда
Верди
Лазович
Абилгард
Тамезе
Фараони
Манани
Хиен
Давидович
   
Монтипо
 
Верона (Марко Дзафарони)

Обоснована прогноза: Верона - Интер 1:1

  Сподели
341