Ювентус ще се върне на победния път


Н. Гавазов

 Ювентус ще се върне на победния път

Ювентус - Лече

Стадион: "Алианц", Торино

Дата: 03.05.2023 г.

Час: 19:00

Съдия: Франческо Форнеу

Ювентус посреща Лече в мач от 33-я кръг на Серия А в опит да спре серията от пет срещи без победа. Това обаче трябва да стане срещу тим, който все още не е обезопасил мястото си в италианския елит. Ще успеят ли "бианконерите" да постигнат целта си или ще се препънат срещу бойкия си съперник?

Торинци влизат в двубоя с три поражения и две равенства в последните си пет мача. Единственото позитивно в този лош период е, че хората на Макс Алегри успяха да се класират за полуфиналите на Лига Европа след равенство на гости на Спортинг. Веднага след тази среща "бианконерите" претърпяха домакинско поражение от Наполи, последвано от загуба срещу Интер и отпадане от Купата на Италия. През уикенда Ювентус гостува на Болоня с надеждата да поправи лошата серия, но в крайна сметка трябваше да се задоволи с равенство, което означава, че последният успех на торинци в Серия А е срещу аутсайдера Верона преди пет двубоя. Въпреки лошите резултати, "зебрите" запазват третата си позиция, но само на три точки от преследвачите Интер, Милан и Рома.

Лече бе един от хитовете на сезона и намери своя апогей с успеха в Бергамо в средата на февруари. След това хората на Марко Барони изиграха осем мача и допуснаха 7 загуби, а равенството срещу безнадеждната Сампадория само засили депресията в лагера на новаците. През уикенда обаче "вълците" постигнаха минимален успех на Удинезе, като точният удар на Габриел Стрефеца раздели съперниците. Първата домакинска победа на Лече от януари насам отдалечи тима от опасната зона, но от друга страна 4 точки от 18-то място не гарантира оцеляване.

Кийн заради травма е аут от домакините. Понграчич е контузен от гостите, а в добавка Стреферца е наказан.

Тежък мач и за двата отбора. Юве загуби солидността си в защита, но и "вълците" едва ли ще успеят да застрашат вратата на съперника. Очакванията са за не толкова атрактивен сблъсък, който все пак ще бъде спечелен от торинци.

Прогноза: Ювентус - Лече 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лече (Марки Барони)
 
Фалконе
   
Гендрей
Баширото
Умтити
Гало
Блин
Хюлман
Гонзалес
Один
Коломбо
Франческо
Линг-Жуниър
Милик
Ди Мария
Рабио
Локатели
Фаджули
Сандро
Бремер
Гати
Куадрадо
   
Шчесни
 
Ювентус (Макси Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Лече 1:0

  Сподели
262