Интер - Лацио: Потърсете риска


Н. Гавазов

Интер - Лацио: Потърсете риска

Интер - Лацио

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 30.04.2023 г.

Час: 13:30 ч.

Съдия: Марко Гуида

Интер и Лацио се срещат в мач от 32-я кръг на Серия А.

"Нерадзурите" влизат в мача след победа над Ювентус в Купата на Италия в средата на седмица и класиране за финала на турнира, където ще играе през следващия месец с Фиорентина. Също така Интер е изправен пред сблъсък с Милан в полуфиналите на Шампионска лига. Без съмнение, тези успехи радват феновете, но паралелно с това представянето на хората на Симоне Индзаги в Серия А е непостоянно и далеч от стандартите на клуба.  Впрочем, през миналия уикенд "нерадзурите" поставиха край на серията от пет мача без победа в Лигата, с 4 загуби в този период, побеждавайки Емполи с 3:0 в Тоскана. Факт е обаче, че предполагаемото завършване в челната четворка на Италия беше усложнено от загубата на всеки от последните им три шампионатни мача на "Сан Сиро", без да отбележат нито един гол: никога в клубната история те не са претърпявали повече последователни домакински поражения във висшия дивизион. Сега Интер е седми в таблицата за класиране, на 3 точки от четвъртия Милан.

Откакто Индзаги напусна "Стадио Олимпико" преди почти две години, неговият наследник Маурицио Сари бавно революционизира състава, който пое - сега Лацио гледа с пренебрежение на Интер в класирането и има предимство от седем точки.Столичани изповядват философията да задържат топката и според статистиката те извършват средно 63 докосвания на топката при опит да вкарат гол, докато Интер на Индзаги следва по-директен път и прави средно 40 докосвания, което е най-ниското съотношение от всички 20 отбора. През миналия уикенд "орлите" допуснаха изненадваща домакинска загуба с 1:0 от Торино, която сложи край на серията им от четири поредни победи и от осем срещи без поражение със седем успеха в този период.

Шкриняр от домакините е контузен. Гостите са без Пелегрини, който се намира в лазарета.

Лацио постигна победа с 3:1 през есента и не бива да се изключва нов успех на столичани. От друга страна факторът домакинство е от голямо значение в историята на срещите на двата тима, тъй като домакинът спечели шест от предишните седем двубоя. Интересен обаче е коефициентът 4.50 за победа на Лацио. По принцип нашите предположения са за мач без победител, но големият коефициент за успех на гостите си заслужава риска.

Прогноза: Интер - Лацио 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лацио (Маурисио Сари)
 
Проведел
   
Марушич
Касале
Романьоли
Хюсай
Милинкович-Савич
Каталди
Алберто
Андерсон
Имобиле
Закани
Мартинес
Лукаку
Димарко
Мхитарян
Чалханоглу
Барела
Дъмфрис
Бастони
Ачерби
Дармиан
   
Онана
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Лацио 1:2

  Сподели
439