Ювентус ще излъже Наполи


Н. Гавазов

Ювентус ще излъже Наполи

Ювентус - Наполи

Стадион: "Алианц", Торино

Дата: 23.04.2023 г.

Час: 21:45

Съдия: Михаел Фабри

Ювентус и Наполи ще затворят неделната програма на Серия А след една бурна европейска седмица за двата отбора. "Бианконерите" успешно обжалваха отнемането на точки и се класираха за полуфиналите в Лига Европа, докато "партенопеите" изпаднаха от Шампионска лига и преживяват спад за първи път през кампанията си. Ще се задълбочи ли кризата при южняците или торинци ще бъдат приземени след успешната седмица - това ще разберем тази вечер.

След като най-висшата спортна инстанция на Италия отмени наказание от 15 точки, наложено през януари за финансови престъпления, Ювентус се изстреля от седмо на трето място в Серия А тази седмица и въпреки че "бианконерите" все още могат да бъдат наказани на по-късна дата, тъй като предстои изслушване на FIGC (Италианска футболна федерация), те остават в надпреварата за трофей както в Европа, така и в Купата на Италия - плюс завръщане в Шампионска лига за следващия сезон. Новината за отмяна на наказанието дойде само часове преди решаващия четвъртфинален мач на Юве от Лига Европа срещу Спортинг в четвъртък, а равенството 1:1 с португалския шампион осигури както обща победа, така и полуфинал срещу Севиля. Успехът срещу "лъвовете" обаче няма да донесе спокоен сън на Масимилиано Алегри, след като неговите хора загубиха последните си два мача в Серия А - при гостуванията на Лацио и Сасуоло. Сега торинци ще се опитат да избегнат трета поредна загуба в лигата за първи път от 2011 г.и да нанесат втора загуба на Наполи за последните седем мача с този тим. Положително е, че Ювентус спечели девет, направи едно равенство и загуби само един от предишните единадесет домакинства в лигата.

Наполи не успя да намери вратата в три от последните четири мача във всички турнири. Южняците все пак вкараха гол срещу Милан в средата на седмицата, но заради загубата с 1:0 в първата среща с "росонерите", отпаднаха от турнира. Особено ясно се видяха офанзивините проблеми на "партенопите" при разочароващото нулево равенство у дома срещу застрашения от изпадане Хелас Верона. Така Наполи не успя да спечели трети мач от последните шест срещи в Серия А и това леко забави похода на неаполитанци към първа титла от 33 години. Въпреки всичко Наполи остава лидер в таблицата с 14 точки пред Лацио и никой не си прави илюзията, че интригата за Скудетото може да се върне през този сезон.

Бремер и Кийн са аут от домакините. Симеоне, Руи и Политано няма да играят за гостите.

- Ювентус ще бъде допълнително мотивиран да си отмъсти за болезненото поражение с 5:1 от Наполи през януари тази година на "Стадио Диего Армандо Марадона".

- "Бианконерите"  ще разчитат на добрата си домакинска статистика в този мач, тъй като спечелиха 21, направиха 5 равенства и загубиха само 4 от предишните 30 сблъсъка с Наполи в Торино.

Труден за прогнозиране мач, който може да завърши при всякакъв резултат. Ние ще отдадем предимство на домакините, тъй като те изглеждат в по-добра форма от съперника си, освен това неаполитанци са физически по-изтощени, а също така статистиката не бива да се пренебрегва.

Прогноза: Ювентус - Наполи 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Наполи (Лучано Спалети)
 
Мерет
   
Лоренцо
Мин Джае
Хесус
Оливейра
Ангуиса
Лоботка
Зиелински
Лосано
Осимен
Кварацхелия
Милик
Ди Мария
Костич
Рабио
Локатели
Фаджули
Де Шильо
Сандро
Гати
Данило
   
Перин
 
Ювентус (Макси Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Наполи 1:0

  Сподели
386