Милан ще пречупи Лече


Н. Гавазов

Милан ще пречупи Лече

Милан - Лече

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 23.04.2023 г.

Час: 19:00

Съдия: Даниеле Чифи

След като си осигури място в полуфиналите на Шампионска лига тази седмица, Милан се стреми да се върне на пистата в Серия А в неделя, приемайки скромния Лече на "Сан Сиро".

Втората среща с лидера в италианския елит се оказа успешна за "росонерите", защото равенството 1:1 с Наполи изпрати миланци в полуфиналите на Шампионска лига, където съперник ще е съседът Интер. Дотогава обаче има време, сега хората на Стефано Пиоли трябва да се съсредоточат върху първенството на Италия, където след обжалването на Ювентус срещу отнемането на точки, Милан се смъкна на пето място в таблицата за класиране, с три точки по-малко от четвъртия Рома.  Безпокойството в лагера на "росонерите" е свързан с това, че след победата над Наполи с 4:0 като гост в началото на април, Милан не успя да победи скромните Емполи и Болоня. Нещо повече, определено нападателите на миланци имаха проблеми с реализацията срещу тимове, които паркират автобуса.

Лече завърши наравно срещу Сампдория в миналия кръг, слагайки край на поредица от шест поредни поражения в лигата, но "вълците" остават въвлечени в битката за оцеляване, тъй като са само на пет точки пред зоната на отпадане преди срещата. Впрочем, колективът на Марко Барони се представяше много добре до средата на февруари, когато победи като гост Аталанта и направи равен с Рома. Какво се случи след това - обяснението е на играчите и на треньорския щаб. Интересното е, че Лече има повече точки като гост, отколкото у дома. Също така за статистиката ще кажем, че южняците са тимът с най-малко чисти мрежи от всеки друг отбор в Серия А.

Калабрия от домакините е наказан. Гостите са без контузения Понграчич.

След като трябва да изиграе четири мача в лигата, преди да се изправи срещу Интер в първия мач от Шампионска лига, Милан трябва да се съсредоточи върху спасяването на топ 4. През последните седмици головете трудно се отдаваха и вероятно "росонерите" ще имат проблеми днес, но все пак ще намерят сили, за да пречупят тим като Лече.

Прогноза: Милан - Лече 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лече (Марки Барони)
 
Фалконе
   
Гендрей
Баширото
Умтити
Джало
Блин
Хюлман
Гонзалес
Стрефеза
Кесай
Франческо
Жиру
Леао
Бенасер
Диас
Тонали
Крунич
Ернандес
Томори
Кяер
Калулу
   
Майнян
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Лече 1:0

  Сподели
206