Интер ще се завърне на победния път в Серия А


Н. Гавазов

Интер ще се завърне на победния път в Серия А

Емполи - Интер

Стадион: "Карло Кастелани", Емполи

Дата: 23.04.2023 г.

Час: 13:30

Съдия: Ливио Маринели

След успеха от достигането до полуфиналите на Шампионска лига, Интер се завръща в Серия А с гостуване на Емполи, за да спаси надеждите си за класиране в топ 4.

В средата на седмицата Интер направи 3:3 с Бенфика в четвъртфинален двубой от Шампионска лига и попадна  във финалната четворка на главния европейски клубен турнир за първи път след последното вдигане на трофея през 2010 г. Сега Интер ще се бори с Милан за място на финала и също така ще играе в полуфиналите на Купата на Италия срещу Ювентус до края следващата седмица.

В Серия А обаче историята е съвсем различна за отбора на Симоне Индзаги , който претърпя 11-то поражение в лигата за сезона през миналия уикенд. Още по-шокиращото е, че това се случи срещу новака Момнца и на собствения стадион. Като цяло "нерадзурите" не са спечелили нито един от последните си пет мача в елита - най-лошата поредица за клуба от кампанията 2017-2018 г. насам - и сбор от пет поражения от последните им седем ги принуждава да се борят да си гарантират завръщане в Европа. След като Юве се изкачи до трето място, спечелвайки обжалването си срещу отнемането на точки, Интер зае шесто място след 30 мача, на 5 точки от четвъртия Рома и на две точки пред седмия Аталанта - "нерадзурите" вече са аутсайдери, които претендират за място в Шампионска лига.

Емполи, от друга страна, ще предпочете да размишлява върху мача през януари, когато те смаяха "Сан Сиро" с решителна игра срещу Интер с 10 играчи, като спечелиха с 1:0 благодарение на попадението на Томазо Балданзи през второто полувреме. Това обаче бе един от само двата успеха в Серия А в последните им 12 мача, сред поредица, която донесе четири равенства и шест поражения. След загубата миналата седмица от застрашения от изпадане Кремонезе, тосканци сега ще се стремят да избегнат три мача без да отбележат гол за първи път от 2017 г. По-притеснителното е, че Емполи може да бъде въвлечен в битка за оцеляване, защото дистанцията от последните три е само 9 точки.

Викарио, Акпро и Винтер са аут за домакините. Шкриняр от гостите ще пропусне срещата.

- Интер е доминиращата сила в историята на този мач с 23 победи, 2 равенства и само 3 загуби в 28 сблъсъка срещу Емполи.

- Интер не е допуснал нито един гол през последните си седем лига посещения в Емполи, печелейки всяко от последните си четири.

Интер просто не може да си позволи нов провал, след като спечели само една точка в предишните пет кръга на лигата. "Нерадзурите" наистина имаха тежка вечер в Шампионска лига в сряда, но хората на Симоне Индзаги имат класата и качествата за да намерят начин да вземат трите точки от "Стадио Карло Кастелани", още повече, че Емполи влоши резултатността си и едва ли ще успее да порази вратата на Онана.

Прогноза: Емполи - Интер 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Онана
   
Дармиан
Ачерби
Бастони
Дъмфрис
Барела
Брозович
Чалханоглу
Димарко
Лукаку
Мартинес
Пиколи
Капуто
Балданзи
Бандинели
Марин
Фазини
Париси
Луперто
Исмаили
Ебуехи
   
Перисан
 
Емполи (Паоло Санети)

Обоснована прогноза: Емполи - Интер 0:2

  Сподели
380