Рома обяви името на новия изпълнителен директор


Н. Гавазов

Рома обяви името на новия изпълнителен директор

Рома официално назначи новия си главен изпълнителен директор и генерален мениджър, бившият шеф на ФК Олимпиакос Лина Сулуку, която е член на Изпълнителния съвет на Европейската клубна асоциация (ECA).

Клубът внезапно прекрати всички работни отношения с изпълнителния директор Пиетро Берарди в понеделник в кратко изявление, което изненада мнозина.

Докато вестниците в Италия посочиха няколко възможности, печелившият кандидат за заместник на Берарди бе друго разочарование.

Сулуку незабавно ще поеме длъжността едновременно като главен изпълнителен директор и генерален мениджър на клуба.

"Лина е опитен, уважаван и доверен лидер както във футбола, така и в бизнеса и ние сме щастливи да я приветстваме в семейството на Рома. Ние ще работим в тясно сътрудничество с нея, за да продължим да изграждаме клуба до най-високо ниво, което заслужават както феновете на "джалоросите", така и Рим", се казва в съвместно изявление на Дан и Райън Фридкин.

Сулуку е учила спортно право и работи във футбола от 15 години, последно като главен изпълнителен директор на ФК Олимпиакос от 2018 г. до юни 2022 г.

Тя също е член на Изпълнителния съвет на Европейската клубна асоциация от 2019 г.

"Бих искала да изразя своята благодарност на семейство Фридкин, че ми предоставиха тази възможност: имах шанса да оценя и разбера духа и амбицията, които вдъхновяват собствеността и за мен е чест да имам възможността да споделям предизвикателствата, които очакват Рома.

Развълнувана съм да се присъединя към този исторически клуб и очаквам с нетърпение да предоставя на клуба, неговите мениджъри и всички служители опита, който съм натрупала в международния футболен свят.

Берарди бе в Рома само две години, като пое ролята на главен изпълнителен директор през октомври 2021 г.

Изтъкват се много причини за внезапната раздяла, от разногласия със семейство Фридкин до напрегната връзка с треньора Жозе Моуриньо.

  Сподели
468