Интер ще пречупи Монца


Н. Гавазов

Интер ще пречупи Монца

Интер - Монца

Стадион: "Джузепе Меаца", Милано

Дата: 15.04.2023 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Лука Пайрето

Интер и Монца ще затворят съботната програма на кръга в Серия А. Интригата тук е свързана не само с характера на срещата, която е дерби, а в Италия това е от голямо значение. Другият въпрос е с формата на двата тима и това, че "нерадзурите" участват в евротурнирите, което ще принуди Симеоне Индзаги да извърши някои ротации.

Интер влиза в мача след разочароващо 1:1 срещу Салернитана. Това бе първата точка, спечелена от миланци в последните четири кръга, което поставя амбициите им за топ 4 под угроза. Така "нерадзурите" се смъкнаха на пета позиция в таблицата за класиране, като успокояващото е, че заради грешки на конкурентите разликата от третия Рома е две точки, а от Милан - само една. През седмицата Интер успя да си повдигне самочувствието, побеждавайки Бенфика с 2:0 в Лисабон в мач от четвъртфиналите на Лига Европа и направи важна крачка към полуфиналите на състезанието.

Монца също няма победа в четири поредни двубоя, но разликата е, че новакът записа три равенства в този период. Като цяло хората на Рафаеле Паладино се представят над очакванията и доказаха, че могат да създават проблеми на всеки отбор. В миналия кръг Монца обърна резултата при гостуването си на Удинезе, но допусна изравнителен гол в самия край на срещата. Така "червените" се задържаха на 13-то място, с 13 точки над опасната зона.

Шкриняр и Гордас са контузени от страна на домакините. Гостите са без кадрови проблеми.

Това е втората официална среща между тези два отбора. Първият двубой се оказа зрелищен и завърши наравно 2:2 през януари в Монца.

Какво да очакваме сега? Монца няма какво да губи. Напротив, хората на Паладино ще се опитат да се възползват от наситената програма на "нерадзурите" и да измъкнат нещо от двубоя, което ще е още един позитив за новака. Очакваме отворен двубой, в голяма степен равностоен заради очакваните ротации в състава на домакините, а също така предполагаме, че ще видим няколко гола в срещата.

Прогноза: Интер - Монца 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Монца ( Рафаеле Паладино)
 
Грегорио
   
Сантос
Мари
Ицо
Чурия
Сенси
Ровела
Аугусто
Капрари
Песина
Петаня
Мартинес
Лукаку
Госенс
Мхитарян
Брозович
Барела
Дъмфрис
Бастони
Де Врий
Дармиан
   
Онана
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Монца 2:1

  Сподели
286