Милан ще се препъне на „Ренато Дал’Ара”


Н. Гавазов

 Милан ще се препъне на „Ренато Дал’Ара”

Болоня - Милан

Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня

Дата: 15.04.2023 г.

Час: 16:00 ч.

Съдия: Давиде Маса

Болоня и Милан ще открият съботната програма на 30-я кръг на Серия А.

"Рособлу"  взе максималните шест точки от предишните два кръга и мачове срещу корави отбори като Удинезе и Аталанта. Хората на Тиаго Мота вкараха пет гола и не получиха нито един през този период, удължавайки серията без загуби до четири последователни мача в лигата. Освен това Болоня запази три чисти мрежи в предишните четири кръга от Серия А и постигането на гол след тях със сигурност ще представлява голямо предизвикателство за Милан.

За да бъдат нещата още по-сложни за "росонерите", този труден двубой идва точно между техния четвъртфинален сблъсък от Шампионска лига срещу Наполи. Миланци постигнаха важна победа над "партенопеите" във вторник, но в сряда предстои реванш и Стефано Пиоли вероятно ще направи ротации, въпреки че отборът му отчаяно се нуждае от точки в битката за топ 4. По отношение на резултатите на Милан, те не са добри през последните няколко месеца в Серия А. Хората на Пиоли спечелиха само един от предишните си пет мача в лигата, макар и това да се случи на гости на Наполи.

Негативната поредица включва разочароващо нулево равенство срещу Емполи преди осем дни на "Сан Сиро". Милан вече е четвърти в таблицата на лигата, като се намира само на една точка над градския си съперник Интер.

Домакините са без контузените Арнаутович, Камбиасо и Сориано, а Орсолини е наказан. Златан Ибрахимович от гостите ще пропусне двубоя.

Милан спечели 15 от предишните си 22 гостувания на Болоня, но специално тази среща идва в много неподходящо време за "росонерите". Домакините са в отлично настроение след четирите мача без загуба в Серия А, а Пиоли е принуден да извърши някои ротации, а част от мислите на самите футболисти от Милано са свързани с двубоя с Наполи другата седмица.

Съветът ни е да използваме знак "1" или "Х", както и евентуално, че Милан няма да вкара.

Прогноза: Болоня – Милан 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Майнян
   
Флоренци
Калулу
Тиао
Ернандес
Бенасер
Побега
Саелемаекерс
Кетелаере
Ребич
Ориги
Сансоне
Бароу
Фергюсън
Абишер
Домингес
Шутен
Кириякопулос
Лукуми
Сумаоро
Пош
   
Скорупски
 
Болоня (Тиаго Мота)

Обоснована прогноза: Болоня - Милан 1:0

  Сподели
294