Ювентус ще излъже Лацио на "Олимпико"


Н. Гавазов

 Ювентус ще излъже Лацио на

Лацио - Ювентус
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 08.04.2023 г.
Час: 22:00
Съдия: Марко ди Бельо

Лацио, който се бори за място в Шампионска лига през следващия сезон, ще посрещне Ювентус, който след отнемането на 15 точки се намира извън топ 6, но не крие амбициите си да попадне сред първите четири в класирането. Това е ключова битка за тези съперници - домакините преследват трета поредна победа, а гостите желаят да запишат четвърти пореден успех - и успех в намеренията ще повиши увереността на играчите, а и ще подобри мястото в таблицата за класиране, особено след снощните провали на Интер и Милан.  

Лацио спечели пет и завърши наравно в един от последните шест мача в лигата. Тази серия им помогна да съберат 55 точки и да се изкачат до втората позиция в класирането на Серия А. Да, лидерът Наполи е на 16 пункта, но петият Рома е на 5 точки. Това, което е още по-впечатляващо за старши треньора Маурицио Сари и неговите хора, е фактът, че "орлите" не допуснаха нито един гол в този период, въпреки че се изправиха срещу Наполи и Рома между другото.

Ювентус, от друга страна, запази мрежата си неприкосновена при последователните победи в лигата над Интер Милано и Верона в предишните два кръга. Трябва да кажем, че старши -треньорът Масимилиано Алегри даде почивка на някои от основните си звезди миналия уикенд при минималната победа с 1:0 над аутсайдера Верона с очевидното намерение да запази силите на основните играчи за пътуването до Вечния град. Интересното е, че "бианконерите" имат шансове да попаднат в зоната на Шампионска лига, въпреки тежкия удар с отнемането на 15 точки през есента. Тогава мнозина зачеркнаха торинци в битката за главния европейски клубен турнир, но към днешна дата хората на Алегри са седми, на 7 точки от четвъртия Интер.  

Домакините са без Гила и Фарес, които лекуват травми. Добрата новина е завръщането на защитника Марушич от наказание. Напомняме, че през миналата седмица се завърна Чиро Имобиле от контузия. Ювентус е без намиращия се в лазарета Кайо Хорхе и наказания Мойс Кийн. Погба и Бонучи подновиха тренировки, но едва ли ще започнат в стартовия състав.

Предишният мач от Серия А между тези два отбора завърши с успех на Ювентус с 3:0 на стадион "Алианц" през ноември. Мойс Кийн изведе "бианконерите" с голове в 43-ата и 54-ата минута. Аркадиуш Милик също се записа за голмайстор. Ювентус е без загуба срещу Лацио в последните шест мача от Серия А (W4 D2 L0). "Орлите" търсят първата си победа в лигата в мачове между двата отбора от декември 2019 г.

Лацио е във фантастична форма, но не можем да пренебрегнем и състоянието на Ювентус. Освен това някои играчи на гостите са по-отпочинали и свежи, което ще се отрази на играта. Всичко това прави труден за прогнозиране този двубой. Качеството на футболистите е такова, че гол в едната врата може да се окаже единствен в мача, още повече, че напоследък тези съперници трудно допускат попадения.

Съветът ни е да заложим на слаба резултатност, вероятно на един гол в срещата, както и на успех на гостите, които изглеждат с една идея по-организирани и опитни.

Прогноза: Лацио - Ювентус 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Макси Алегри)
 
Шчесни
   
Гати
Бремер
Данило
Де Шильо
Фаджули
Локатели
Рабио
Костич
Милик
Влахович
Закани
Имобиле
Андерсон
Алберто
Каталди
Милинкович-Савич
Хюсай
Романьоли
Касале
Марушич
   
Проведел
 
Лацио (Маурисио Сари)

Обоснована прогноза: Лацио - Ювентус 0:1

  Сподели
432