Анонс на 29-ти кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 29-ти кръг на Серия А

Удинезе - Монца

Среща между два отбора, които са типични средняци. Удинезе започна добре сезона и дълго време бе в топ 4, но след това се срина. Монца пък започна лошо, но после започна да подобрява резултатите.

Фриулци влизат с една загуба от пет мача, с две победи в този период, като едната е срещу Милан. Дебютантът в елита вече е с 15 точки над опасната зона и явно отпусна педала, след като си позволи две равенства срещу почти изпадналите Верона и Кремонезе.

Удинезе е с по-добра форма и е логично да се доверим на "зебрите", които са и домакини.

Прогноза: Удинезе - Монца 1:0

 

Фиорентина - Специя

Фиорентина е девета, но на 8 точки от зоната на евротурнирите, така че тосканци ще търсят други начини за класиране за евротурнирите, въпреки че са в серия от 9 победи и равенство в последните си десет мача. И това е Лигата на Конференциите, където отборът достигна до четвъртфиналите, а там ще срещне преодолимия Лех.

Специя е на 17-то място, с 6 точки над опасната зона. Обезпокоителното е, че лигурци влошиха формата си, записвайки 5 загуби и 4 равенства в последните си десет срещи. Интересното е, че единствената победа на Специя е срещу Интер.

Фиорентина е фаворит и ще е огромна изненада, ако тосканци не вземат трите точки.

Прогноза: Фиорентина - Специя 2:0

 

Аталанта - Болоня

Аталанта е на шесто място, на три точки от четвъртия Интер. Бергамци имаха лош период от средата на февруари до средата на март, записвайки три загуби и равенство в 4 мача през този период. Хората на Джанпиеро Гасперини обаче спечелиха последните си два мача, макар и срещу тимове като Емполи и Кремонезе.

Болоня се представя много добре, допускайки две загуби в последните си десет двубоя. В същото време "рособлу" победи Интер и Фиорентина. В момента Болоня е на 8-ма позиция, с 4 точки след седмия Ювентус.

Двубоят изглежда много равностоен. Ако гостите решат, те имат силите да измъкнат нещо.

Прогноза: Аталанта - Болоня 1:1

 

Сампдория - Кремонезе

Дербито на аутсайдерите. Сампдория е на предпоследно място и на 10 точки от спасителния бряг. Почти сигурно е, че лигурци ще изпаднат в по-долната дивизия. Тимът е с три победи до момента, едната е на гости на утрешния си съперник.

Положението на Кремонезе е още по-тежко - последно място и само 13 точки. Давиде Балардини оглави тима през януари, но не постигна нищо освен една сензационна победа над Рома.

През есента Сампдория победи Кремонезе като гост, така че е логично да очакваме успех на домакините утре.

Прогноза: Сампдория - Кремонезе 1:0

 

Верона - Сасуоло

Верона е на 18-та позиция и на 6 точки от спасителния бряг, така че се очаква хората на Марко Дзафарони да се бият за всяка точка оттук до края на първенството. Проблемът е, че веронци не успяват да реализират положенията си и това се отразява на резултатите им. Тимът имаше добър период в началото на годината, записвайки три победи и три равенства в осем мача, но след това "мастифите" се сринаха  и допуснаха 4 поражения и две равенства в шест срещи.

Сасуоло има 37 точки и доиграва сезона. "Зелено-черните" са на 18 точки от опасната зона и на 11 пункта от зоната на евротурнирите, така че оттук до края те ще играят само за своята чест.

Интересен мач, като резултатът зависи от гостите. Ако те са дошли да разгледат забележителностите на този емблематичен италиански град, тогава домакините биха могли да измъкнат нещо.

Прогноза: Верона - Сасуоло 1:0

 

Торино - Рома

Торино е много непостоянен от началото на сезона и за това тимът е десети, без шансове за попадане в челната шестица. "Биковете" ще влязат в мача след равенство 1:1 като гост на Сасуоло. Също така хората на Иван Юрич имат само две победи в последните си седем двубоя, допускайки и три поражения в този период.

Рома се възползва от препъванията на "нерадззурите", за да се доближи на точка до четвъртия Интер в битката за местата в Шампионска лига за следващия сезон. Хората на Жозе Моуриньо го направиха, като победиха Сампдория с 3:0 преди шест дни на " Олимпико". По този начин "вълците" сложиха край на поредица от три двубоя без победи в различни състезания.

Рома е доминиращата страна в историята на този мач с 26 победи, 11 равенства и само 7 поражения в последните 44 сблъсъка срещу Ил Торо.

Очакванията са за равностоен двубой, без много голове. Предполага се, че домакините ще паркират автобуса, което никак не е според стила на гостите.

Прогноза: Торино - Рома 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
466