Милан ще прекърши Емполи


Н. Гавазов

 Милан ще прекърши Емполи

Милан - Емполи

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 07.04.2023 г.

Час: 22:00

Съдия: Матео Марченаро

Милан и  Емполи ще затворят петъчната програма на кръга в Серия А. Действащият шампион ще се опита да затвърди мястото си в топ 4, а това може да стане само с победа. Тосканци от своя страна ще направят всичко възможно да запишат последователен успех за втори път през тази кампания.

След серия от четири мача без победа във всички състезания, включително поражения като гост във Фиорентина и Удинезе, Милан се върна по категоричен начин с изненадваща, но впечатляваща победа с 4:0 като гост на Наполи в неделя. Рафаел Леао игра за "росонерите" и вкара по гол във всяко от полувремената, а Брахим Диас и Алексис Салемекерс също се разписаха, за да помогнат на тима си да набере самочувствие малко преди тези два отбора да подновят съперничеството си в четвъртфиналите на Шампионска лига следващата седмица. Надеждите на Милан да запази титлата си отдавна са попарени, тъй като "росонерите" изостават от лидера с 20 точки, така че сега единственият фокус за отбора на Пиоли е да задържи третата позиция, а защо не и да измести втория Лцио, който се намира на 4 точки.

Емполи също влиза с добро настроение след победата с 1:0 над Лече в понеделник, което помогна на хората на Паоло Санети да спрат серията от осем мача без победа. Този успех помогна на тосканци да се отдалечат от опасната зона с 12 точки, което означава, че те най-вероятно ще започнат следващата кампания отново в елита.

Състоянието на Ибрахимович, Месиас и Калулу ще бъде оценено по-късно. Гостите са без Тонели, който е наказан, но пък се завръща Викарио.

- Милан доминира в този мач исторически с 15 победи, 7 равенства и 3 загуби в последните 25 сблъсъка срещу Емполи.

 - "Росонерите" влизат в срещата на фона на четири последователни победи над Емполи. Те отбелязаха поне три гола в три от тези четири мача.

   - Милан спечели 8, направи 1 равенство и загуби 3 от последните 12 домакински мача срещу Емполи.

Няма съмнение, че Милан е фаворит и домакините ще се опитат да решат всичко още през първото полувреме, след което да дръпнат педала на газта и да пестят сили за мача с Наполи в сряда. В този смисъл не очакваме и много голове, може би под 3.5 е в рамките на разумното.

Прогноза: Милан - Емполи 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Емполи (Паоло Санети)
 
Викарио
   
Ебуехи
Исмаили
Луперто
Париси
Бандинели
Марин
Акпро
Балданзи
Пиколи
Капуто
Леао
Жиру
Диас
Крунич
Бенасер
Тонали
Ернандес
Томори
Кяер
Калабриа
   
Майнян
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Емполи 2:0

  Сподели
342