Наполи ще се завърне на победния път


Н. Гавазов

 Наполи ще се завърне на победния път

Лече - Наполи

Стадион: "Стадио Аречи", Салерно

Дата: 07.04.2023 г.

Час: 20:00

Съдия: Джанлука Маниело

Лече и Наполи се срещат в мач от 29-ти кръг на Серия А. Наполи ще се опита да се завърне на победния път след загубата от Милан в миналия кръг, което бе трето поражение от началото на сезона. За разлика от тях, домакините вече имат 13 загуби и пет поредни, след като си тръгнаха от Емполи с празни ръце.

Лече има доста славна, но откровено трудна история. Преди около 10 години клубът трябваше отново да стартира след фалит. Ето защо сега наблюдаваме новата версия на "вълците", която се ползва с подкрепата на феновете. Марко Барони върна тима в елита и трябва да кажем, че южняците се представяха много добре до средата на февруари. През втория месец на годината отборът дори победи Аталанта като гост и направи 1:1 с Рома. Картината се промени след това и сега Лече е в серия от пет поредни загуби, без гол в тези мачове и това се отрази на класирането - 16-та позиция и само 8 точки над опасната зона.

Наполи претърпя шокираща загуба от Милан през миналия уикенд, допускайки четири безответни гола пред домакинската публика на "Стадио Диего Армандо Марадона". Това бе един от редките случаи, в които партенопеите се оказаха на грешната страна. Колкото и болезнена да бе загубата от "росонерите", тя по никакъв начин не навреди на амбициите на Наполи за Скудетото. Гостите имат 16 точки преднина на върха в таблицата на Серия А и само чудо все още може да им попречи да вдигнат сребърната купа през май.

Лече остава без дефанзивното дуо Марин Пограчич и Кастриот Дермаку, които са аут заради контузии. Самуел Умтити и Юсеф Малех се завърнаха след наказания, но Алексис Блех ще отсъства заради натрупани картони.  Гостите са без Виктор Осимен, така че Джовани Симеоне ще води атаката. Добрата новина е завръщането на Бартош Берешински.

Интересен мач с оглед на това, че се срещат два отбора от юга, а интригата се допълва от отсъствието на главното оръжие на гостите и предстоящата среща с Милан в Шампионска лига. Въпреки това разликата в класите е толкова голяма, че ще е кощунство, ако не дадем победа за Наполи.

Прогноза: Лече - Наполи 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Наполи (Лучано Спалети)
 
Мерет
   
Ди Лоренцо
Рахмани
Ким
Руи
Ангуиса
Лоботка
Елмас
Лозано
Симеоне
Кварацхелия
Стрефеца
Сисей
Ди Франческо
Гонзалес
Хюлман
Малех
Джендрей
Баширото
Умтити
Гало
   
Фалконе
 
Лече (Марки Барони)

Обоснована прогноза: Лече - Наполи 0:2

  Сподели
361