Салернитана - Интер: Разходката се отлага


Н. Гавазов

Салернитана - Интер: Разходката се отлага

Салернитана - Интер

Стадион: "Стадио Аречи", Салерно

Дата: 07.04.2023 г.

Час: 18:00

Съдия: Михаел Фабри

Салернитана и Интер ще открият празничният кръг в Серия А. Двата отбора са в различните краища на таблицата за класиране и преследват различни цели, което вероятно ще накара мнозина с лека ръка да предопределят победителя в тази среща. Но дали няма да прибързат тези почитатели на залозите и дали не трябва да отделят повече време да обмислят мача?

Салернитана в миналия кръг гостуваше на Специя в дербито на аутсайдерите и видеше в резултата, но изпусна победата в 70-та минута. Тази среща почти повтори и двубоя с Болоня преди международната пауза, когато южняците отново водеха, но изпуснаха трите точки. Въпреки това, трябва да кажем, че хората на Пауло Соуса са в серия от пет мача без загуба, с победа над хита Монца и равенство на гости на Милан. Това се отрази и на класирането на тима от Кампания, който се намира на 9 точки над опасната зона и е изправен пред това да проведе в елита трети пореден сезон, след като оцеля като по чудо през първата си кампания.

Интер е на обратния полюс. Миланци са без победа в пет поредни двубоя, с три поражения в този период. Учудващото е, че едната загуба е на гости на Специя, а другата у дома срещу Фиорентина. Заговори се и за  уволнение на Симоне Индзаги, което раздели феновете на отбора на два лагера. Така или иначе е видно, че "нерадзурите" имат проблеми, особено с реализацията на положенията. Ако трябва да сме честни, има и положителни моменти през този период. Интер елиминира Порто в Шампионска лига и направи равен на гости на Ювентус в Купата, така че не бива да сме изцяло черногледи. Що се отнася до класирането, колективът на Индзаги е четвърти заедно с Рома, на точка след Милан и на два пункта пред шестия Аталанта. Отделно Ювентус е на шест точки, което няма как да не причини тревоги на "Джузепе Меаца".

Домакините може да останат без Паскуле Мацоки и Домен Чернигой, които лекуват травми, но това ще стане ясно утре до обед. Данило Д'Амброзио е аут заради наказание, но гостите нямат други кадрови проблеми, след като Чалханоглу и Шкринят се завърнаха от травми.

Разбираемо е, че Интер е фаворит - заради името, историята на сблъсъците и по-класните футболисти, но поглеждайки към формата на съперниците, виждаме много проблемен мач за "нерадзурите". Пауло Соуса направи хората си трудни за побеждаване, така че пътуването към юга няма да има нищо общо с разходка и гостите трябва да положат ужасно много усилия, за да вземат трите точки.

Прогноза: Салернитана - Интер 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Онана
   
Дармиан
Ачерби
Бастони
Дъмфрис
Барела
Брозович
Мхитарян
Димарко
Мартинес
Лукаку
Пьонтек
Диа
Кандрева
Брадарич
Кулибали
Бохинен
Самбия
Пирола
Гьомбер
Данилюк
   
Очоа
 
Салернитана (Пауло Соуса)

Обоснована прогноза: Салернитана - Интер 1:1

  Сподели
418