Наполи - Милан: Потърсете изненадата


Н. Гавазов

 Наполи - Милан: Потърсете изненадата

Наполи - Милан

Стадион: "Диего Армандо Марадона", Неапол

Дата: 02.04.2023 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Антонио Папуано

Наполи и Милан ще затворят неделната програма на  28-я кръг на Серия А. Домакините са първи, с 19 точки пред най-близкия си преследвач, така че в този мач има някаква символика - старият и новият шампион се изправят един срещу друг.

Наполи със сигурност влиза в двубоя с по-голямо настроение. Тимът има 23 победи от 27 двубоя в лигата през този сезон и южняците влизат в днешния мач със серия от три последователни победи в различни състезания, с девет отбелязани гола в този период и нито един допуснат гол в собствената си врата. В последната среща преди международната пауза Наполи гостува на Торино и разгроми "биковете" с 4:0, като Виктор Осимен се отчете с дубъл и така записа 21 точни удара до момента. Хвича Кварацхелия, който се превърна в хит през тази кампания, помогна на тима си с гол и асистенция. Впрочем, нападението на "партенопеите" е най-доброто в Серия А - 64 гола в 27 мача.

Милан се намира на другия полюс. "Росонерите" са без победа през март, след като се наложиха над Аталанта с 2:0 в края на февруари. Две загуби и две равенства - такава е статистиката за хората на Срефано Пиоли в четирите мартенски двубоя. Милан загуби гостуванията си на Удинезе и Фиорентина, а парадоксът е, че "росонерите" не успяха да се справят със Салернитана у дома. Така миланци събраха 48 точки, с 4 по-малко от втория Лацио и с една повече от шестия Рома, който играе днес. Обезпокоително и настъплението на Ювентус, който след вчерашната победа се доближи на 4 пункта и напълно реално застрашава четвъртата позиция на Милан. Единственото положително в представянето на "росонерите" през март е равенството на гости на Тотнъм и класирането за четвъртфиналите на Шампионска лига.

Деми, Березински и Осимен са контузени и ще пропуснат двубоя. Гостите са без Калулу, Инрахимович и Месиас.

    - Наполи спечели 15, завърши наравно 17 и загуби 14 от предишните 46 срещи с Милан.

    - Наполи ще влезе в този двубой на фона на три победи в последните четири директни мача срещу Милан.

   -  Три от последните четири мача между тези съперници завършиха с резултат 1:0.

Излишно е да казваме, че това е гвоздеят на кръга. Много интересен двубой, а интригата в него се подсилва от това, че Осимен няма да играе. Домакините са огромен фаворит за победа и най-лесно е да заложим на тях, но също така имаме всички основания да потърсим изненадата, защото не бива да изключим гостите да действат изцяло отбранително, както го направиха с Тотнъм. Съветът ни към по-смелите почитатели на залозите е да използват "Х"-са, а за всички останали "единицата" е най-подходяща.

Прогноза: Наполи - Милан 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Майнян
   
Калабриа
Тиав
Томори
Хернандес
Тонали
Бенасер
Саелемаекерс
Диас
Леао
Жиру
Кварацхелия
Симеоне
Лосано
Елмас
Лоботка
Амгуиса
Оливейра
Мин Джае
Рахмани
Лоренцо
   
Мерет
 
Наполи (Лучано Спалети)

Обоснована прогноза: Наполи - Милан 1:1

  Сподели
491