Интер ще има проблеми срещу Фиорентина


Н. Гавазов

      Интер ще има проблеми срещу Фиорентина

Интер - Фиорентина

Стадион: "Джузепе Меаца", Милано

Дата: 01.04.2023 г.

Час: 19:00 ч.

Съдия: Фабио Мареска

Интер посреща Фиорентина в един от най-загадъчните мачове от 28-я кръг на Серия А и ще се опита да направи всичко възможно, за да се върне на победния път.

"Нерадзурите" се класираха за четвъртфиналите на Шампионска лига, отстранявайки Порто и сега миланци имат шанс да попаднат сред четирите най-добри отбора в Европа, защото Бенфика не е тим, който да изглежда непреодолим. Тези успехи на международното поле обаче са в контраст с представянето на Интер на вътрешната арена, защото хората на Симоне Индзаги имат само две победи от последните си шест мача и допуснаха три загуби в този период. Дори равенството срещу Сампдория е със статут на поражение с оглед на състоянието на тима от Лигурия. Въпреки всичко, "нерадзурите" успяха да се задържат в челната четворка, но само благодарение на грешните ходове на конкурентите. Сега тимът е трети, на две точки от втория Лацио и на две точки пред четвъртия Милан.

Фиорентина ще пътува до Милано в отлична форма и съответно в отлично състояние на духа. Тосканци провалиха началото на календарната година, но от средата на февруари подобриха представянето си и в момента са в серия от седем поредни победи, ако се отчитат и успехите в Лигата на Конференциите срещу Сиваспор и Спортинг Брага. Това помогна на "виолетовите" да се класират за четвъртфиналите на третия по значимост европейски клубен турнир, където ще срещнат полския Лех Познан, а в класирането на Серия А да се придвижат до девето място, на 4 пункта от седмия Ювентус и на 8 от шестия Аталанта.

Шкринар и Чалханоглу са контузени, а Д'Амбросио е наказан. Гостите са без Терзич, Сиригу и Йович.

    - През миналата година Интер постигна победа с 4:3 над Фиорентина във Флоренция.

   -  Интер спечели 21, завърши наравно 4 и загуби 4 от предишните 29 директни мача като домакин срещу Фиорентина.

    - Видяхме голове и в двете врати в пет от предишните шест директни мача.

И двата тима се представят по-добре в защита, отколкото в нападение така че очакванията са, че този двубой няма да предложи много голове. Домакините са фаворити за победа, но добрата форма на гостите предполага да не сме толкова категорични в избора си за успех на миланци. При всички положения хората на Симоне Индзаги ще имат адски проблеми с тосканци.

Прогноза: Интер - Фиорентина 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Фиорентина (Винченцо Италиано)
 
Татарушану
   
Додо
Мартинес
Хулио
Бираги
Амрабат
Мандрагор
Гонзалес
Бонавентура
Сапонара
Кабрал
Мартинес
Лукаку
Госенс
Мхитарян
Брозович
Барела
Дъмфрис
Ачерби
Де Врий
Дармиан
   
Онана
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Фиорентина 1:0

  Сподели
274