Днес Ювентус ще представи новия треньор


Н. Гавазов

Днес Ювентус ще представи новия треньор

Днес, една мечта ще се сбъдне за Антонио Конте, когато той постави подписа си под договора, който ще го превърне в нов старши-треньор на Ювентус, съобщават медиите на Апенините. Както е известно, специалистът, който върна Сиена в Серия А ще замени Луиджи Делнери, на когото му бе показана вратата по-малко от година, след като застана начело на „бианконерите".

41-годишният Конте е бивш полузащитник на „Старата госпожа" и защитаваше цветовете на клуба в продължение на 13 години, след като напусна родния Лече през 1991 година. Той прекрати кариератс и на футболист през 2004 година и след като бе помощник-треньор на Сиена в периода 2005/06, през следващия сезон пое командването на отбора. След това успя да вкара Бари в Серия А, а от миналата година се завърна отново в Тоскана.

Бившият капитан на „бианконерите" вече се намира в Торино, където точно в 16:00 часа местно време ще започне специалната пресконференция, на която ще бъде представен официално като старши-треньор на Ювентус.

Конте обича да използва тактическа постройка 4-4-2, която при атаките на отбора преминава в 4-2-4, а много често залага и на игра с трима нападатели. Привърженик е на открития и атакуващ футбол.

 

  Сподели
87