Алегри: Този отбор има сърце и решителност


Н. Гавазов

 Алегри: Този отбор има сърце и решителност

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира успеха с 1:0 над Интер.

"Решенията на съдиите трябва да се приемат. Ние сме джентълмени и не говорим за тези неща. Говорете за футбол, а не за съдии. За нас беше много важно да спечелим. Винаги е трудно да изненадаме Интер на техен терен. Успяхме да спечелим един физически сблъсък, наложихме добър натиск и се пропукахме на много малко пъти отзад. Също така пропиляхме три или четири наистина изгодни възможности за гол. Трябва да подобрим завършващия си удар. Все пак мисля, че момчетата се правиха добре.

Целият отбор се подобри като цяло. Защитавахме се добре и не им позволихме да ни излъжат. Фагиоли демонстрира добра игра и в качествен, и в количествен план. Локатели пък е много добър в ролята си да затваря. Мисля, че Душан Влахович направи най-доброто си представяне, откакто е в Ювентус. Матиас Соуле е роден през 2003 г., представи се добре. Ювентус дава шансове на следващото поколение играчи и това е успех за клуба.

Този отбор има сърце и решителност. Винаги казвам, че който не е бил в тази ситуация, не може да разбере какво е. Отборът се оказа с 15 отнети точки, което не е лесно, но стигнахме до 1/4-финалите в Лига Европа и 1/2-финалите в Купата на Италия. Запазихме страстта към това, което правим. Сега трябва да се обединим с нашите фенове и да започнем натиска си в края на сезона", заяви Алегри.

  Сподели
265