Лацио взе голямото дерби на Рим


FUTBOL-TV

Лацио взе голямото дерби на Рим

Лацио победи градския съперник Рома с 1:0 и се изкачи на второ място в класирането на Серия А. Римските "орли" извоюваха сладък успех в дербито на Рим и направиха важна крачка към място в топ 4 и участие в Шампионска лига.

Ключов момент в напрегнатото дерби на "Олимпико" бе червеният картон за защитника на Рома Рожер Ибаньес, който още до 32-а минута получи два жълти картона и рано-рано остави своите съотборници в намален състав.

Това предопредели поведението на двата състава на терена - Лацио владееше инициативата, а Рома предимно се бранеше и опитваше епизодични контраатаки.

Единственото попадение реализира Матия Дзакани в 65-а минута. Андерсон подаде на Дзакани, който проби в наказателното поле и прати топката в далечния ъгъл на вратата.

Само две минути по-късно Рома стигна до попадение след автогол на Казале, но след преглеждане на ситуацията с ВАР се оказа, че Крис Смолинг е в засада и голът беше отменен.

Победата изкачи Лацио на второ място в таблицата с 52 точки преди дербито на Италия между Интер и Ювентус тази вечер. Рома остава пети с 47 точки.

Така Лацио победи Рома и в двата шампионатни мача този сезон, което се случва за първи път от 11 години.

  Сподели
380