Анонс на 27-ми кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

 Анонс на 27-ми кръг на Серия А - срещите в неделя

Сампдория - Верона

Това е дербито на аутсайдерите. И двата отбора се намират в тройката на неудачниците, като положението на домакините е много по-тежко - последно място в таблицата за класиране и само 12 спечелени точки, което е с 12 по-малко от спасителния бряг. Все по-малко са вярващите в оцеляването на лигурци! Основният проблем на тима от Генуа е слабата резултатност - само 13 отбелязани гола говори за проблеми в нападението. Самп постигна втората си победа през сезона на 4 януари, след което записа 7 поражения и 4 равенства от 11 мача.

Верона има 19 точки, с пет до спасителния бряг и нещата все още не са загубени за колектива на Марко Дзафарони. Тимът добре се движеше от подновяването на сезона до средата на януари, записвайки три победи и три равенства от седем мача, но веронци нямат успехи в следващите четири срещи, като безпокойство буди не загубите  от Рома и Феорентина, а равенствата със Специя и Монца.

И двата отбора ще се хвърлят в отчаяна битка за своето оцеляване, което лигурци вече направиха срещу Ювентус в миналия кръг. Това е мач с троен знак, но ако нямаме такъв избор и трябва да се спрем на един знак - съветът ни е това да е "2".

Прогноза: Сампдория - Верона 0:1

 

Фиорентина - Лече

Фиорентина има 34 точки до тук и заема 12-та позиция - с 4 по-малко от осмия Удинезе. Очевидно е, че тосканци ще останат без евротурнири чрез Серия А, но "виолетовите" имат възможност да направят това чрез Лигата на Конференциите, където стигнаха до четвъртфиналите. Що се отнася до формата, тя е добра - 7 победи и равенство в осем мача.

Лече спечели 7 точки от три мача в началото на февруари, постигайки сензационна победа на гости на Аталанта, но след това "вълците" се провалиха - три поражения от три двубоя. Успокояващото е, че това не се отрази съществено на положението на тима от Апулия в класирането - 15-та позиция и 8 точки от опасната зона дават спокойствие на новака, че ще запази мястото си в елита.

Фиорентина е фаворит и всякакъв друг резултат освен победа ще е изненада.

Прогноза: Фиорентина - Лече 2:0

 

Торино - Наполи

Торино спечели последните си два мача в Серия А, но преди това загуби от Милан и Ювентус, а също така не успя да победи Кремонезе. "Биковете" са типичен средняк по отношение на резултати и игра, а това се вижда от класирането - 9-то място и на 8 точки от шестия Аталанта. Очевидно е, че мисията за попадане в евротурнирите изглежда невъзможна.

Наполи сензационно загуби от Лацио в началото на март, но хората на Лучано Спалети бързо се реабилитираха, побеждавайки с лекота Аталанта и Айнтрахт. Провалите на конкурентите доведоха до запазване на статуквото - "партенопеите" са първи, с 18 точки пред втория Интер и отборът повече мисли за Шампионска лига, отколкото за Серия А, което обаче едва ли ще му пречи да побеждава във вътрешното първенство.

Интересен мач. Съветът ни е победа за гостите или равенство, но преди паузата е по-добре да се акцентира върху успех на неаполитанци.

Прогноза: Торино - Наполи 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
349