Фиорентина се класира за 1/4-финалите на ЛК, Лацио отпада


FUTBOL-TV

Фиорентина се класира за 1/4-финалите на ЛК, Лацио отпада

Италианският Фиорентина победи Сивасспор  с 4:1 като гост в Турция в реванш от осминафиналите на футболния турнир Лига на конференциите. След успех с 1:0 и в първата среща, тимът от Флоренция се класира за четвъртфиналите на надпреварата с общ резултат 5:1.

Като титуляр за домакините стартира бившия играч на ЦСКА Жорди Кайседо.  Еквадорският нападател бе на терена до 66-ата минута. 

Ердоган Йешилюрт даде аванс на Сивасспор в 35-ата минута, но в края на първата част Кабрал изравни. През второто полувреме Фиорентина показа класа и стигна до трибезответни гола дело на Никола Миленкович, Гутас-автогол и Кастровили. В 81-ата минута Арслан от сивасспор получи директен червен картон.

Швейцарският Базел отстрани Слован (Братислава) след изпълнение на дузпи. И двата мача завършиха наравно по 2:2, а в продълженията в Словакия не се стигна до гол. Накрая дузпи трябваше да определят победителя и там гостите бяха по-точни и ликува след 4:1.

Базел изоставаше с два гола в реванша в Братислава, но успя да изравни в третата минута на добавеното време чрез Амдуни.

Полският Лех Познан победи с 3:0 като гост Юргорден (Швеция) и с общ резултат 5:0 намери място в следващата фаза.  

АЗ Алкмаар си заслужи място на четвъртфиналите в Лигата на конференциите след втора победа с 2:1 над Лацио. Този път нидерландците спечелиха на свой терен, като реваншът от осминафиналите се превърна в повторение на първия мач. И сега италианският отбор поведе - в случая чрез Фелипе Андерсон (21'), но след това играчите в червени екипи обърнаха след точни удари на Йеспер Карлсон (28') и Евангелос Павлидис (62').

  Сподели
174