Специя - Интер: "Нерадзурите" ще пестят сили


Н. Гавазов

 Специя - Интер:

Специя - Интер

Стадион: "Алберто Рико", Специя

Дата: 10.03.2023 г.

Час: 21:45

Съдия: Лука Маринели

Специя и Интер ще открият програмата на 26-я кръг на Серия А. Двата отбора се намират в противоположните части на таблицата за класиране и за някой този мач изглежда предрешен, но дали наистина е така?

Специя е на 17-о място в класирането на Серия А след 25 изиграни мача, в които събра 21 точки - с три повече от 18-я Верона.

Трябва да кажем, че лигурци започнаха обнадеждаващо годината, побеждавайки Торино като гост и постигайки две равенства срещу Лече и Аталанта. Но след това тимът се срина и поредицата без победи е вече осем мача. Единственото положително е, че тимът на Леонардо Семпличи завърши три пъти наравно в предходните четири кръга. И може би основният факт в контекста на предстоящата среща с Интер: Специя никога не е побеждавала в седем предишни мача у дома, а в последните пет не е отбелязала нито един гол!

Междувременно Интер е на втора позиция с 50 точки в 25 мача. Изоставането от Наполи е 15 точки и само най-големите оптимисти вярват, че "наредзурите" са в битка за титлата. По-скоро миланци трябва да помислят за запазване на мястото си в топ 4, защото петият Милан е само на 5 точки. В миналия кръг Интер очаквано спечели у дома срещу Лече - 2:0, като Хенрих Мхитарян и Лаутаро Мартинес отбелязаха по един гол. Така отборът на Симоне Индзаги реагира добре на неочакваното поражение от Болоня (0:1). Тази година "нерадзурите" загубиха само два мача. Освен Болоня, Емполи също взе три точки от "нерадзурите" (0:1). Що се отнася до формата навън, Интер спечели само четири от предишните си десет мача като гост в лигата.

Домакините са без контузените Бастони, Моутиньо и Холм, както и без наказаните Маркети и Река. Кореа и Шкриняр са аут от гостите.

Фаворит за спечелване на двубоя е Интер. През есента миланци победиха съперника си с 3:0, а трябва да добавим, че "нерадзурите" спечелиха 4 от последните си 5 мача с този съперник. От друга страна хората на Индзаги са изправени след тази среща пред тежко пътуване до Порто и големият въпрос е, дали гостите са готови да хабят сили срещу съперник, който се бори за оцеляването си?

Съветът ни е да потърсим изненадата в мача, като тя се изразява в равенство и чудесен коефициент от около 4.5. За тези, които не са толкова смели - победата на Интер е логичното.

Прогноза: Специя - Интер 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Онана
   
Дармиан
Де Врий
Бастони
Дъмфрис
Барела
Брозович
Чалханоглу
Димарко
Лукаку
Мартинес
Гиаса
Нзола
Верде
Агудело
Екдал
Бурабия
Николап
Калдара
Ампаду
Амиан
   
Драговски
 
Специя (Леонардо Семпличи)

Обоснована прогноза: Специя - Интер 1:1

  Сподели
298