Интер ще спечели последния мач от сезона


Н. Гавазов

Интер ще спечели последния мач от сезона

Интер - Палермо
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 29.05.2011
Час: 22:00
Съдия: Емидио Морганти

Години наред турнира за Купата на Италия представлява за широкия свят едно противоборство най-вече между Рома и Ювентус. Двата отбора имат на своята сметка по девет победи във втория по значимост турнир на Апенините, но „Старата госпожа" няма победа тук от 1995 година, докато Рома все пак успя през 2008-ма. За сметка на това, Интер уверено догонва своите конкуренти и ако в неделя вечер успее да надиграе Палермо, „нерадзурите" ще запишат седем победи във въпросния турнир. Това ще бъде третия трофей за Интер през настоящия сезон и 15-ти за последните пет години. Впечатляващо!

С финала в турнира за Купата се слага край на сезона във футболна Италия, където както винаги станахме свидетели на много горещи страсти и емоции, неочаквани обрати и изненадващи резултати. Вицешампионът Интер достигна до последният мач изключително трудно, преминавайки през поредица от перипетии и в някои случаи късметът се оказа решаващ, за да бъде преодоляна съпротивата на Дженоа, Наполи и Рома.

Последната загуба на Интер през сезона бе от 16 април, когато в Парма „нерадзурите" окончателно се сбогуваха с шампионските си амбиции. След това обаче последваха седем мача без поражение, в пет от които хората на Леонардо постигнаха победи, за да узаконят в крайна сметка сребърните си медали. За финала в Рим играчите на Интер се готвиха по специална програма и след като лошото време не позволи занимания под открито небе, футболистите бяха принудени да тренират в зала, която едва ли предлага същите условия както тези под открито небе.

Палермо преживя един сезон като на филм - пълен с обрати, невероятни треньорски рокади и бунтове на феновете, за да финишира в крайна сметка с хепиенд. До крайната фаза на втория по значимост турни сицилианци достигнаха след като елиминираха по-леки съперници от тези на своя противник в неделя вечер - Киево и Парма, но за сметка на това, на полуфинала ги чакаше не кой да е, а шампиона Милан, който трябваше да преклони глава, след равенство в Милано и драматична победа на островитяните на „Барбера" - втора срещу „росонерите" за по-малко от три месеца!

Подготовката на Палермо за предстоящия финал (който е първи от 40 години насам!) премина в нормална обстановка и при пълноценни занимания, като настроението в лагера на сицилианци бе приповдигнато. „Росанеро" все още нямат в клубната си витрина вторият по значимост трофей в Италия, поради което играчите на Де Роси са изпълнени с амбицията да изиграят на „Олимпико" в Рим своя мач на сезона. „Постоянните изявление, които идват от лагера на нашия противник звучат неубедително и за мен са много съмнителни. Отначало всички говорят, че Лусио, Ранокия и Снайдер се намират в лоша форма, а сега разбираме, че те ще играят. Ако те се опитват да ни заблудят, извода е, че те се страхуват от нас!", заяви вицепрезидента на Палермо Гилелмо Мичике.


В рамките за Купата на Италия двата отбора са се срещали два пъти досега. Първият път това е на 1 септември 1976 година, когато Интер побеждава с 1:0, а след четири години, на 31 август 1980-та сицилианците вземат реванш, побеждавайки с 2:1.

Двубоят в неделя вечер на „Олимпико" със сигурност ще бъде горещ - единият отбор ще се опита да завърши сезона с трофей, а другият да се възползва от своя шанс и спечели Купата. По-голяма е класата на „нерадзурите", но всичко зависи от това, доколко Леонардо е успял да мотивира играчите си да дадат всичко от себе си в този мач. Все пак, безумие ще бъде, ако в нашите залози не фигурира и знак ‘1"

Прогноза за: Интер - Палермо 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

30 април Чезена - Интер 1:2 (Серия А)
08 май Интер - Фиорентина 3:1 (Серия А)
11 май Интер - Рома 1:1 (Купа на Италия)
15 май Наполи - Интер 1:1 (Серия А)
22 май Интер - Катаня 3:1 (Серия А)

Палермо:

01 май Парма - Палермо 3:1 (Серия А)
07 май Палермо - Бари 2:1 (Серия А)
10 май Палермо - Милан 2:1 (Купа на Италия)
15 май Сампдория - Палермо 1:2 (Серия А)
22 май Палермо - Киево 1:3 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Палермо

50 мача
27 победи за Интер
18 равенства
5 победи за Палермо
Голова Разлика: 101:45 за Интер


Коефициенти от bet365:
Интер - 1.72
Равен - 3.60
Палермо - 4.75

Коефициенти от Offsidebet:
Интер - 1.72
Равен - 3.60
Палермо - 4.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
282