Фиорентина взе дербито срещу Милан (видео)


FUTBOL-TV

Фиорентина взе дербито срещу Милан (видео)

Фиорентина победи с 2:1 Милан в мач от 25-ия кръг на Серия А. През първото полувреме имаше положения и пред двете врати, но до гол така и не се стигна.

Втората част започна отлично за "Ла Виола". Иконе направи пробив по десния фланг и беше спрян от Томори с цената на дузпа. Гонсалес се зае с изпълнението от бялата точка и откри резултата. 

В 78-ата минута реферът Марко Ди Бело изненада всички, като посочи бялата точка заради съмнение за игра с ръка на Кабрал. Съдията обаче прегледа ситуацията с ВАР и видя, че нападателят е изчистил топката с глава, след което дузпата бе отменена.

В 81-ата минута резервата Лука Йович отправи опасен изстрел с глава, но Менян отново се намеси по великолепен начин и спаси. В 87-ата минута обаче сърбинът не сгреши. "Виолетовите" организираха контраатака, при която Годо центрира в пеналта и Йович бе точен с глава.

В 95-ата минута Салемакерс изведе Тео Ернандес в наказателното поле и французинът се разписа с мощен шут в горния ъгъл.

След тази загуба Милан остава на четвъртата позиция в класирането с актив от 47 точки, отстъпвайки на градския съперник Интер по голова разлика преди неделния му мач с Лече. Фиорентина пък се придвижи до 11-ото място с 31 спечелени пункта, като изпреварва Торино благодарение на головото си съотношение преди двубоя на "биковете“ с Болоня. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
206