Интер ще премине през Лече


Н. Гавазов

Интер ще премине през Лече

Интер - Лече

Стадион: "Джузепе Меаца", Милано

Дата: 05.03.2023 г.

Час: 19:00

Съдия: Джанлука Манианело

Интер ще бъде домакин на Лече в мач от 25-я кръг на Серия А. "Нерадзурите" влизат в двубоя след изненадваща загуба с 1:0 на гости на Болоня, която ги остави на 18 точки от лидера Наполи и на практика постави кръст на шампионските амбиции на миланци през този сезон. Въпреки това хората на Симоне Индзаги има за какво да се бият, защото петият Рома е само на три точки, така че мястото в топ 4 никак не е гарантирано. Що се отнася до формата на Интер, тя бе чудесна преди мача с Болоня - пет победи и равенство в шест срещи във всички турнири, включително и успех с 1:0 над Порто в Шампионска лига.

Лече има една основна задача през тази кампания и тя е да запази мястото си в елита, в който се завърна след края на миналия сезон. И "вълците" отлично се справят с тази задача, тъй като са 15-ти в таблицата за класиране, на десет точки от опасната зона и най-важното е, че показват футбол, който не заслужава по-долната дивизия. Южняците влизат в срещата след домакинска загуба от Сасуоло, но преди това победиха Кремонезе и Аталанта като гости, а също направиха 1:1 с Рома.

Кореа и Шкринар са контузени от Интер, а гостите не могат да разчитат на Дермаку и Понграчич, които лекуват травми, както и на наказания Бакирото.

- Интер спечели 11 от последните 12 мача с Лече тук.

- Интер победи Лече с 2:1 на "Виа дел Маре" през първата половина на сезона.

Лече е корав съперник и на моменти успява да опъва нервите на някой и друг гранд. Интер просто трябва да внимава и да има едно наум относно контраатаките на "вълците". Класата на домакините и подкрепата от трибуните оставят вън от съмнение победата на "нерадзурите".

Прогноза: Интер - Лече 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лече (Марки Барони)
 
Фалконе
   
Гендрей
Туя
Умтити
Гало
Блин
Хюлман
Гонзалес
Стрефеза
Кесай
Франческо
Мартинес
Лукаку
Госенс
Чалханоглу
Брозович
Барела
Дъмфрис
Бастони
Ачерби
Дармиан
   
Онана
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Лече 2:0

  Сподели
392