Спалети: Продължаваме напред


Н. Гавазов

 Спалети: Продължаваме напред

Старши-треньорът на Наполи Лучано Спалети коментира загубата с 1:0 от Лацио в мач от 25-ти кръг на Серия А.

"Липсваше ни класа. Подавахме си топката много разпиляно, прибързвахме с включванията по фланговете, където те ни оставяха повече пространства. След като направихме три-четири опита, имахме шанс да атакуваме през центъра, но ни липсваше търпение и не опитахме достатъчно пасове в тази зона. Халфовата линия бе ключова и за двата отбора. През второто полувреме опитахме да правим същите неща, но с повече класа. Отново обаче не бяхме на нужното ниво. Когато Лацио дръпна назад крилата си, имахме шанс да се проврем в защитата им, но отново ни липсваше класа в подаванията.

Очаквах Лацио да играе по този начин. Те бяха като скала в защита, докато ние вземахме най-грешните решения от началото на сезона. От добрата страна, видях глад, решителност и смирение. Нямаше арогантност и подценяване. Лацио се отбраняваше добре, макар че извади късмет при гредата и последвалото великолепно спасяване. Ние пък бяхме наивни при изчистването на топката, която подарихме на Весино при гола. Той намери малката пролука между Рахмани и гредата, така че трябва да го поздравя за този изстрел.

От това, което видях в съблекалнята след мача, мога да кажа, че това бе двубой, който се разви зле, но никой тук не е вдигнал ръце от кормилото и продължаваме напред", заяви Спалети.

  Сподели
212