Милан ще повали Фиорентина


Н. Гавазов

 Милан ще повали Фиорентина

Фиорентина - Милан

Стадион: "Артемио Франки", Флоренция

Дата: 04.03.2023 г.

Час: 21:45

Съдия: Марко ди Бело

Фиорентина и Милан ще затворят съботната програма на 25-я кръг на Серия А. Последната среща тук се превърна в истински трилър, в който паднаха седем гола, а домакините празнуваха успеха над "росонерите". Преди това обаче миланци излъгаха съперника си в отново резултатен двубой от пет попадения. Имаме всички основания да очакваме отново голов урожай и много интрига на фона на последните резултати на съперниците.

Фиорентина спечели три и завършиха наравно в един от последните четири мача във всички състезания, отбелязвайки поне три гола във всяка от победите в през този период. Два от успехите дойдоха срещу отбора от португалската Примейра Лига Спортинг Брага в плейофите на Лигата на Конференциите на УЕФА, докато останалите бяха при гостуването на Хелас Верона в понеделник. "Виолетовите" размазаха съперника си, надигравайки го във всяко отношение, а успехът с 3:0 помогна на колектива на Винченцо Италиано да се придвижи до 12-то място  в таблицата за класиране, на 7 точки от 8-та позиция.

Милан, след като допусна пет поражения и равенство в шест мача през януари и февруари, започна да се събужда и промяната в играта на действащия шампион доведе до подобряване на резултатите. Миланци са в серия от четири победи, като първите три са с по 1:0. През уикенда "росонерите" отново опазиха вратата си срещу Аталанта. Нещо повече, бергамци не успяха да отправят нито един удар в очертанията на чуждата врата, а успехът с 2:0 позволи на хората Стефано Пиоли да съберат 47 точки и да се завърнат в топ 4.

Терзич е аут от домакините. Гостите са без наказаните Леао и Крунич.

- Милан е с 4 победи в последните 5 мача с Фиорентина.

- Милан спечели 10 и загуби 8 от последните 27 мача на "Артемио Франки".

Очакванията са за интересен двубой с оглед на формата на двата тима.  В последно време Милан е труден за побеждаване и очакваме домакините да се сблъскат с проблеми пред вратата на съперника. "Росонерите" от своя страна играят рационално и успяват да извлекат максимума от двубоите си. Съветът ни е да потърсим двоен знак  за срещата - "Х" и "2". И над 2.5 попадения в сблъсъка.

Прогноза: Фиорентина - Милан 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Майнян
   
Калулу
Тиав
Томори
Месиас
Тонали
Бенасер
Хернандес
Кателаере
Ребич
Жиру
Сапонара
Кабрал
Гонзалес
Барак
Амрабат
Бонавентура
Бираги
Хулио
Миленкович
Додо
   
Терачиано
 
Фиорентина (Винченцо Италиано)

Обоснована прогноза: Фиорентина - Милан 1:2

  Сподели
427