Милан ще продължи победната серия


Н. Гавазов

 Милан ще продължи победната серия

Милан - Аталанта

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 26.02.2023 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Маурицио Мариани

Милан приема Аталанта в мач от 24-я кръг на Серия А, който може да се окаже решаващ в битката по отношение на подреждането на отборите в първата четворка. Домакините влизат в мача с три точки преднина от предстоящите си съперници, но Аталанта ще изпревари Милан, ако успее да си осигури победата на Сан Сиро. Каква развръзка да очакваме на срещата? Трудно е да кажем, но всеки уважаващ себе си почитател на залозите със сигурност няма да пропусне този двубой.

След като не успяха да спечелят седем последователни мача във всички състезания след завръщането си в игра след Световното първенство, "росонерите" изглежда обърнаха вектора, след като спечелиха всеки от последните си три мача с резултат 1:0. Преди това Стефано Пиоли положи усилия да стегне защитата си, след като отборът получи голямо количеството голове след завръщането си от Световното първенство. Преминаването към отбрана от петима играчи не е най-доброто нещо за окото, но то се оказа ефективно срещу Торино, Тотнъм и Монца. В крайна сметка са важни резултатите, а в тази връзка съдбата на Милан по отношение на завършването в челната четворка и достигане до четвъртфиналите в Шампионска лига остава твърдо в собствените им ръце.

Бергамци са един от най-ефективните отбори в Европа през последните години по отношение на използването на защитна формация от петима играчи, като колективът на Джан Пиеро Гасперини се завърна към формата този сезон, след като разочароващо завърши осми в последната кампания. Като се има предвид постоянното изтичане на играчи към финансово по-силните клубове, за всички бе ясно, че Аталанта ще преживее срив в даден момент от ръководствто на Гасперини. Въпреки това, "нерадзурите" са с големи шансове да си осигурят участие в Шампионска лига за четвърти път от пет сезона, след като сензационно завършиха трети в три последователни кампании между 2018 и 2021 г. Бергамци влизат в днешния двубой след две загуби и две равенства в последните пет срещи. Точката на гости на Юве и успехът срещу Лацио в Рим са впечатляващи и говорят за класата на Аталанта, но пт другата страна тук са загубите от Сасуоло и домакинското поражение от Лече.

Бенасер и Калабрия са аут за домакините. Гостите са без контузените Сапата, Пашалич и Хатебор, както и без наказания Демирал.

Аталанта е много опасен отбор на гости, най-вече заради фирменото си оръжие през последните години, изразяващо се в бърз преход от защита в нападение. В тази връзка за Милан днешната среща ще е истинско изпитание на новата система. Двубоят може да се развие по различни сценарии, като единият е бергамци да хванат съперника си на контри и отново да вземат нещо навън. Другият вероятен сценарии е домакините да играят стабилно отзад, а отпред да приложат майсторство, което да доведе до голове в противниковата врата и до победа в директния двубой за място в топ 4.

Прогноза: Милан - Аталанта 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Аталанта (Джампиеро Гасперини)
 
Мусо
   
Толой
Джимсити
Скалвини
Дзапакоста
Руун
Едерсон
Маехле
Компиенерс
Лукман
Холунд
Жиру
Леао
Диас
Хернандес
Тонали
Крунич
Месиас
Томори
Тиав
Калулу
   
Майнян
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Аталанта 1:0

  Сподели
282