Интер ще излъже Болоня


Н. Гавазов

Интер ще излъже Болоня

Болоня - Интер

Стадион: "Ренато дел Ара", Болоня

Дата: 26.02.2023 г.

Час: 13:30 ч.

Съдия: Даниеле Орсато

Интер гостува на Болоня в мач от 24-я кръг на Серия А и ще се опита да затвърди второто си място. В същото време Болоня демонстрира отлична форма от началото на година, което означава, че "нерадзурите" трябва да положат максимални усилия, за да вземат пълния комплект точки.

Отборът на Тиаго Мота спечели 13 точки от последните си шест мача, като любопитното е, че три от четирите победи дойдоха навън. Тези добри резултати доведоха до там, че Болоня се отдалечи на 15 точки от опасната зона и заема осма позиция, колкото има и седмият Ювентус. Впрочем, това е таванът на "рособлу" - шестият Аталанта е с преднина от 9 пункта и е очевидно, че болонци ще се забавляват до края на кампанията.

След като Наполи загуби само седем точки през целия сезон, останалата част от Серия А в момента е безсилна да попречи на "партенопеите" да спечелят титлата, оставяйки другите очаквани претенденти да се борят за второ място. В настоящия момент Интер изглежда с най-добри шансове да завърши на втора позиция. Отборът на Симоне Индзаги събра 10 точки от последните си четири мача, за да се измъкне от конкурентите си с три точки преднина. Въпреки че скорошното нулево равенство на Сампдория бе разочароващо, Интер отговори с победа с 3:1 над Удинезе, Като Ромелу Лукаку направи дългоочакваното си завръщане с гол от дузпа. Белгиецът обаче успя да вкара от игра в средата на седмицата, когато Интер записа победа с 1:0 над Порто в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига.

Арнаутович, Бонифаци и Зиркзее са контузени от Болоня. Под въпрос е Щефан Пош, който получи мускулна травма през първото полувреме на мача със Сампдория. Ако Пош остане на пейката, тогава Йоргос Кириакопулос ще започне мача. Хоакин Кореа е аут от гостите. Лукаку вероятно ще започне като титуляр, за сметка на Един Джеко.

Предполага се, че двубоят ще бъде много оспорван, най-вече заради добрата форма на домакините и подкрепата на трибуните за тях. Въпреки това смятаме, че гостите ще спечелят срещата, защото "нерадзурите" разполагат с по-добър състав, а освен това Лаутаро и Лукаку са футболисти, които могат да решат срещата с едно действие.

Прогноза: Болоня - Интер 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Онана
   
Шкриняр
Де Врий
Бастони
Дъмфрис
Барела
Брозович
Чалханоглу
Димарко
Лукаку
Мартинес
Бароу
Сориано
Фъргюсън
Орсолини
Домингес
Шутен
Камбиасо
Лукуми
Сумаоро
Пош
   
Скорупски
 
Болоня (Тиаго Мота)

Обоснована прогноза: Болоня - Интер 1:3

  Сподели
296