Очаквана победа за Лацио срещу Салернитана, Фиорентина с издънка


FUTBOL-TV

Очаквана победа за Лацио срещу Салернитана, Фиорентина с издънка

Лацио постигна успех с 2:0 при гостуването си на Салернитана от 23-тия кръг на Серия А. Капитанът на "орлите“ Чиро Имобиле отбеляза и двете попадения за своя тим през второто полувреме. Португалският специалист Пауло Соуса направи дебют начело на Салернитана.

Имбиле отбеляза своя гол номер 191 в Серия А, с което изпревари легендата Курт Хамрин и вече е осми във вечната голмайсторска ранглиста на първенството. В 88-ата минута Лацио спечели втора дузпа след нарушение на Дилан Броун срещу резервата Матео Канчелиери, който влезе на мястото на Имобиле. Защитникът получи жълт картон, но заради протестите си беше изгонен с втори такъв. Вратарят Сепе отрази удара от бялата точка на Луис Алберто, а при добавката испанецът пропусна на празна врата.

Лацио се изкачи на четвъртото място в класирането с актив от 42 точки, докато Салернитана остана на 16-ата позиция с 21 пункта.

В друга среща Фиорентина и Емполи завършиха 1:1. Камбиаги даде аванс на гостите от Емполи в 29-ата минута, но в 85-ата минута Артур Кабрал изравни.

  Сподели
215