Ювентус няма да има проблеми със Специя


Н. Гавазов

Ювентус няма да има проблеми със Специя

Специя – Ювентус

Стадион: "Алберто Пико", Ла Специя

Дата: 19.02.2023 г.

Час: 19:00

Съдия: Федерико Ла Пена

Специя посреща Ювентус в мач от 23-я кръг на Серия А. Лигурци имаха сравнително добър период от ноември до средата на януари, когато нямаха поражение в пет поредни двубоя. Картината обаче се промени и "орлите" допуснаха три загуби и едно равенство в последните си четири срещи. Особено фрапантно изглежда 2:2 срещу Емполи в последния кръг. Лигурци имаха преднина от два гола, бяха с човек по-малко, но допуснаха две попадения след почивката. Това доведе до там, че сега Специя се намира само на две точки от опасната зона, освен това Лука Готи бе освободен от задълженията си на старши-треньор.

Ювентус се стабилизира след сензационната домакинска загуба от Монца в края на януари. Торинци се калсираха за полуфиналите на Купата на Италия след победа над Лацио с 1:0, а освен това записаха и два успеха над Салернитана и Фиорентина в Серия А. Това помогна на "бианконерите" да се доближат на три точки до 7-я Болоня и да продължават да мечтаят за място в шестицата. През уикенда Ювентус изигра домакински мач с Нант  в Лига Европа и направи 1:1, така че хората на Макс Алегри ще трябва да мислят и за реванша с "канарчетата".

За домакините няма да играят контузените Зоет, Бастони, Моутино и Зурковски, както и наказания Еспозито. Гостите са без Бонучи, Хорхе, Милик, Погба и Мирети.

-      Ювентус е в серия от  пет поредни победи над Специя.   

-      Торинци запазиха мрежата си недокосната в три от предишните четири срещи със Специя.

Фаворит в мача е Ювентус, който разполага с много по-качествен състав. Освен това защитата на домакините е твърде колеблива, което е добра новина за Душан Влахович. Именно от него очакваме гол в неделя вечер. Съветът ни е да заложим на победа на гостите с разлика от два гола и едно попадение на Влахович.

Прогноза: Специя – Ювентус 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Масимилиано Алегри)
 
Шчесни
   
Данило
Гати
Сандро
Куадрадо
Локатели
Рабио
Костич
Ди Мария
Влахович
Киеза
Шомуродов
Верде
Река
Агудело
Ампаду
Бурабия
Гиаси
Николау
Калдара
Амиан
   
Драговски
 
Специя ()

Обоснована прогноза: Специя - Ювентус 0:2

  Сподели
312