Гатузо призна, че обмисля оферта от Русия


А. Павлов

Гатузо призна, че обмисля оферта от Русия

Понастоящем в Милан протича преустройство на състава, който вече бе напуснат от дългогодишната икона Андреа Пирло. Друг опитен полузащитник в лицето на Кларънс Зеедорф пък ще остане при Росонерите, след като удължи договора си с клуба. Сега се очаква и решението на Дженаро Гатузо, чийто контракт изтича чак през следващата година. Въпреки това 33-годишният футболист ще реши своето бъдеще през тази година, като в момента той обмисля оферта от Русия.

Макар досега да изглеждаше, че Гатузо с удоволствие би продължил своето пребиваване при Росонерите и че би довършил там своята кариера, сега рутинираният състезател призна, че трябва да прецени и останалите предложения. Интерес към него има преди всичко руският Анжи Махачкала, който му предлага много пари.

"След две години ще се откажа от футбола, но проблем с мотивацията нямам. Има обаче оферта от Русия и зависи от мен какво решение ще взема", заяви Гатузо за Sky Sport Italia. "Става въпрос за много големи цифри и понеже знам, че след две години ще приключа кариерата си, трябва да обмисля това", добави играчът, който на драго сърце би се обезпечил финансово.

И ако приеме предложението на Анжи, най-вероятно той няма да се чувства зле. Все пак дагестанският тим предлага на халфа умопомрачителен договор с годишна заплата от около 10 млн. евро.

  Сподели
73