Милан ще излъже Монца


Н. Гавазов

Милан ще излъже Монца

Монца – Милан

Стадион: "У-Пауър", Монца

Дата: 18.02.2023 г.

Час: 19:00

Съдия: Антонио Папуано

Монца посреща Милан в мач от 23-я кръг на Серия А. Интригата в срещата е породена от това, че сегашният собственик на домакините дълго време владееше "росонерите", като през този период миланци записаха едни от най-славните моменти в своята история. В допълнение, колективът на Рафаело Паладино се намира в по-добра форма от съперника си, което допълнително подхранва интригата.

Монца чудесно се вписа  в италианския елит и няма никакви съмнение, че "червените" ще запазят елитния си статут. Домакините са непобедени в осем поредни мача в лигата и в резултат на това дори се изкачиха в горната половина на класирането. Червената зона е на 12 точки, което означава, че хората на Паладино могат да играят без напрежение през втората половина на сезона. Монца победи Болоня с 1:0 като гост миналия уикенд благодарение на първия гол на Джулио Донати за сезона. След този успех новакът се изкачи на 10-та позиция, на точка от седмия Торино.

Милан не е в добра кондиция след като има само една победа в последните си шест мача в лигата. Победата дойде през уикенда срещу Торино, като Оливие Жиру бе точен в двубой, който измъчи феновете на "росонерите".Този успех осигури на хората на Стефано Пиоли 41 точки, с три по-малко от втория Интер и колкото имат Аталанта и Рома. По-рано през седмицата се случи още едно позитивно нещо за Милан – италианците победиха Тотнъм с 1:0 в мач от плейофите на Шампионска лига, въпреки предварителните прогноза за успех на британците.

Домакините са без Винато. Гостите не могат да разчитат на МАйнян, Томори, Бенасер и Дест.

-      Милан ще търси петата си победа над Монца в толкова мача срещу тях в събота.

-      "Росонерите" отпразнуваха разрушителна победа с 4:1, когато се сблъскаха с дебютантите от висшата лига през първата половина на сезона.

-      Милан има голова разлика 13-2 в предишните четири директни срещи с Монца, само една от които имаше състезателен характер.

Мнозина определят домакините за фаворит в мача, но ние категорично не можем да се съгласим с подобно нещо, защото големите отбори са такива заради своя авторитет, история и успехи.

Да, домакините ще се опитат да зарадват бившия собственик на Милан, но "росонерите" имат всичко за победа над дръзкия новак.

Прогноза: Монца – Милан 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Татарусану
   
Калулу
Кяер
Тиав
Калабрия
Крунич
Тонали
Хернандес
Диас
Леао
Жиру
Петаня
Песина
Капрари
Чурия
Сенси
Ровела
Донати
Ицо
Марф
Сантос
   
Грегорио
 
Монца (Антонио Папуано)

Обоснована прогноза: Монца - Милан 0:1

  Сподели
275