Анонс на 23-ти кръг на Серия А - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

 Анонс на 23-ти кръг на Серия А - срещите в петък и събота

Сасуоло - Наполи

Сасуоло възкръсна след серията от осем мача без победа, с две равенства, през есента и в началото на тази година. В един момент "зелено-черните" се оказаха замесени в битка за оцеляването си, което е доста изненадващо, тъй като "неровердите" имат състав, способен да се бори за място сред първите 12 в таблицата за класиране. Сасуоло обаче възкръсна в последните три срещи, а тази трансформация остава необяснима за всички. Първо тимът разби като гост Милан с 5:2, след това се справи с Аталанта у дома, а в последния кръг направи 2:2 на гости на Удинезе. Тези положителни резултати помогнаха на Сасуоло да е изкачи до 15-то място и най-важното - да се отдалечи от опасната зона на 7 точки.

Наполи жъне победа след победа. "Партенопеите" започнаха годината със загуба на гости на Интер и сякаш се създаде усещането за завръщане на интригата в битката за титлата, но хората на Лучано Спалети записаха шест поредни победи след това, а грешките на конкурентите доведоха до това, че в момента Наполи е на върха с 15 точки пред най-близкия си преследвач. На практика неаполитанци нямат конкуренция и само чудо би ги свалило от първото място.

Гостите са фаворити за спечелване на мача. По всичко изглежда, че играчите на Наполи никак не се успокояват от комфортната си преднина, а във всеки мач играят силно мотивирани и с настроение. Очакванията са, че южняците ще установят контрол върху играта от самото начало и в крайна сметка ще се поздравят с победа.

Прогноза: Сасуоло - Наполи 0:2

 

Сампдория - Болоня

Сампдория заема предпоследно място в таблицата за класиране, с 11 точки от 22 мача, което е много малко. Обезпокоителното е, че спасителният бряг се намира на 8 пункта и ако "моряците" продължават с това си представяне, скоро ще бъде невъзможно да стигнат до този бряг. Иначе лигурци са без победа в последните си шест двубоя, като единственият позитив в тази лоша серия е, че Самп записа две равенства в последните си два двубоя - на гости на Монца и у дома срещу Интер.

Болоня изненадващо загуби у дома от хита Монца и така "рособлу" пропусна възможността да попадне сред първите осем в таблицата за класиране. Иначе преди това Болоня постигна три победи и равенство в 4 мача, което утвърди тима на 11-та позиция, но само на точка от седмия Торино.

Интересен мач, в който могат да се случат всякакви неща. По принцип гостите са фаворити, но домакините са изправени до стената и може би ще се опитат да надскочат себе си и да вземат трите точки. Съветът ни е да заложим на по-мотивирания колектив, а това е Сампдория.

Прогноза: Сампдория - Болоня 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
369