Ювентус ще вземе трите точки срещу Фиорентина


Н. Гавазов

Ювентус ще вземе трите точки срещу Фиорентина

Ювентус - Фиорентина

Стадион: "Алианц", Торино

Дата: 12.02.2023 г.

Час: 19:00

Съдия: Микаел Фабри

Ювентус и Фиорентина, два отбора, които се разделят от две точки, ще се срещнат в мач от 22-я кръг на Серия А. Разбира се, това положение се създаде след отнемането на точки на "бианконерите", които отговориха на санкцията с победи в лигата и Купата. В същото време техният противник търпи провали и това доведе до пропадането му в таблицата. Ще имат ли сили "виолетовите" да поправят ситуацията или ще продължат да се смъкват надолу? Това ще разберем утре вечер.

Ювентус и по-специално Макс Алегри бе подложен на много критики след равенството с Аталанта и загубата от Монца. В допълнение тимът бе лишен от 15 точки и всичко това направи атмосферата много токсична на "Алианц". Въпреки това торинци намериха сили да преодолеят Лацио в Купата и да стигнат до полуфинала в турнира, а през уикенда постигнаха класически успех на гости на Салернитана, като Душан Влахович оформи дубъл. Така Ювентус събра 26 точки и се намира на 12 място в таблицата за класиране, на 14 пункта от четвъртата позиция.

Фиорентина победи Сасуоло в началото на януари и след това допусна 3 загуби и записа едно равенство в четири мача. Особено болезнено е поражението от Болоня през уикенда. Едно, че се случи пред собствена публика, а другото е, че "виолетовите" пропуснаха да изпреварят "рособлу". Тези неуспехи на тосканци се отразиха и на класирането им - хората на Винченцо Италиано са 13-ти, на 10 точки от опасната зона и на 5 пункта от осмата позиция.

Домакините са без контузените Бонучи, Хорхе, Милик, Погба и Мирети. Гостите не могат да разчитат на Кастровили и Сотил, които са в лазарета, а Хулио и Мандрагор изтърпяват наказание.

Единственото последователно нещо при Фиорентина е тяхната последователност, така че не знаем какво ще покажат гостите в Торино. Независимо от това, "старата дама" е с по-качествен състав, играчите се отърсиха от наказанието, а феновете са твърдо зад отбора. И всичко това не вещае нищо добро за тосканци.

Прогноза: Ювентус - Фиорентина 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Фиорентина (Винченцо Италиано)
 
Терачиано
   
Додо
Миленкович
Мартинес
Бираги
Амрабат
Дункан
Гонзалес
Бонавентура
Куаме
Жови
Киеза
Влахович
Костич
Рабио
Локатели
Фагиуло
Куадрадо
Сандро
Бремер
Данило
   
Шчесни
 
Ювентус (Макси Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Фиорентина 2:0

  Сподели
402